rémhírek keltek lábra

2020.02.26. 16:42

Koronavírus: pánikhangulat uralkodik a határ túloldalán?

Az emberek tömegével vásárolják az élelmiszereket a boltokban.

Residents wearing respiratory mask shop in a supermarket in small groups of forty people on February 23, 2020 in the small Italian town of Casalpusterlengo, under the shadow of a new coronavirus outbreak, as Italy took drastic containment steps as worldwide fears over the epidemic spiralled. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Fotó: illusztráció, AFP / Miguel Medina

Többek között az olaszországi román vendégmunkások hazaáramlása miatt megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon. Mint arról beszámoltunk, az Ártánd irányába közlekedő személygépjárműveket Mezősas-Berekböszörmény-Biharkeresztes felé terelik a rendőrök – az intézkedés a tehergépjárművek forgalmát nem érinti.

Az emberek félnek

Bár a román hatóságok bejelentették, hogy Bihar megyében nincs fertőzött, információink szerint a határ túloldalán egy-két településen már-már pánikhangulat uralkodik a koronavírus miatt. Rémhírek keltek lábra, az emberek félnek, és azt találgatják, mi lehet a gyenge pontja a vírusnak. A bevásárlóközpontokat, boltokat megrohanták az emberek és elkezdtek bevásárolni alap- és tartós élelmiszerekből.

Akadt olyan üzlet, ahol egy nap alatt elfogyott 2000 kilónyi liszt, de viszik a konzerveket, az olajat, a lisztet és a cukrot is a polcokról.

Az orvosi rendelőkben is nagy a forgalom, az emberek igyekeznek minél több gyógyszert felíratni maguknak. Lázcsillapítót és egészségügyi maszkot már nem lehet kapni a patikákban. A határ menti pénzváltók dolgozóinak azt javasolják, viseljenek maszkot, valamint kesztyűt annak érdekében, hogy minimalizálják a fertőzésveszély mértékét.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában