Közbeszerzés

2024.03.06. 08:04

Felújítják a Debreceni Egyetem uszodáját

A technika és a belső tér is modernebb lesz.

Haon.hu

Hamarosan elkezdődhet a munka az uszodában

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Egy hajdúböszörményi cég végezheti a Debreceni Egyetem Tisza István Kollégiuma „A” épületében található uszodarész komplett felújítását és belső tereinek átalakítását mintegy 200 millió forintért – derül ki a március 4-ei Közbeszerzési Értesítőből.

A részletes leírás szerint az uszodarészen található gépészeti és elektromos rendszerek elavultak, fejlesztésük nem csak a hatékony energiafelhasználás miatt fontos, hanem a biztonságos, gazdaságos üzemeltetés miatt is. Jelen állapotukban a rendszerek további üzemeltetése nem ajánlott, mert minden szempontból magukban hordozzák a balesetveszély előfordulásának lehetőségét. 

Akadálymentesítenek is

A tervek szerint a jelenlegi medencegépészetet teljesen elbontják, új vízforgató- és szűrőrendszert telepítenek automata vegyszerezéssel, fűtéssel. Légcsatornás uszodai ködtelenítő berendezést szerelnek fel, a kiszolgálói terület gépészeti vezetékeinek, szerelvényeinek és berendezéseinek cseréjét is elvégzik. A beruházással érintett helyiségek teljes egészét ellátó világítási és erőátviteli hálózatot felújítják, korszerű világítótestekkel és csatlakozási lehetőséggel szerelik fel, a létesítendő uszodatechnikai gépek és az ahhoz tartozó automatika-rendszer energiaellátásához új elosztóberendezést alakítanak ki. 

Továbbá, a belső burkolatok (fal, padló, medence) bontása után új burkolatot készítenek, az öltözők, zuhanyzók, szauna teljes mértékű felújítása is megtörténik, valamint mozgáskorlatázott személyek számára akadálymentes közlekedést alakítanak ki.

A felújítással érintett összes alapterület mintegy 450 négyzetméter. A munkára három ajánlat érkezett, két debreceni cég előtt a hajdúböszörményi vállalkozás nyert nettó 207 millió 648 ezer forintos pályázatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában