Közbeszerzés

2024.03.11. 11:05

A belvízelvezető rendszert fejlesztik Földesen

Javítják, kiegészítik a meglévő vízelvezető árkokat.

Haon.hu

Rendbe teszik az árkokat Földesen

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Belvízelvezető rendszerének fejlesztésére indított közbeszerzést Földes önkrományzata. A tervezett beruházás öt utcát és a főteret érinti. A március 5-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelent  részletes leírás szerint a főtér (Debreceni utca–Újfalusi utca–Deák Ferenc utcai csomópont) esetén egy előregyártott „U” mederelemmel kialakított árokszakaszt létesítenek, mely az összegyűlt csapadékvizet a Kállai utcán található meglévő árokrendszerbe vezeti be. 

A Debreceni utcán az önkormányzat a páratlan oldalon lévő földmedrű rendszer rekonstrukcióját szeretné megvalósítani. Az utca lehetséges befogadója a Radnóti utcai árok, a felújítás során az érintett árokszakasz burkolása történik, előregyártott mederelemekkel. A Kállai utca esetén az utca Kölcsey-Északi sor közötti szakaszának vízelvezetését korszerűsítik. 

A fejlesztés során a meglévő földmedrű árkokat előregyártott mederelemmel burkolják, továbbá a meglévő átereszeket cserélik. A szakasz összegyűlt vízhozamát a Kölcsey utca meglévő burkolt árka fogadhatja be, melynek állapota megfelelő. 

Közel 3 ezer méteren újulhat meg

A Radnóti Miklós utca árkának mederburkolata jó állapotban van, karbantartó munkákat szükséges végezni, mivel a meglévő átereszek eltömődhettek, feliszapolódhattak. A Petőfi Sándor utcán a meglévő földmedrű árkokat a rekonstrukció során előregyártott mederelemmel építik ki, átereszekkel a kapubehajtókban. Végezetül, az Arany János utca meglévő árkait előregyártott mederburkolattal látják el.

Az épített új burkolt árkok hossza összesen 2 ezer 781 méter. A korszerűsítéssel érintett vízáteresztő burkolt árkok hossza 1805 méter. Az ajánlatokat március 19-ig várják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában