Közgyűlés

2024.01.24. 12:45

Két orvosi rendelőt is ingyenes hasznosításba adna a debreceni önkormányzat

Ingatlanok ingyenes hasznosításba adásáról is dönt majd a debreceni képviselő-testület a január 25-ei ülésén.

A Thomas Mann utca 1. szám alatti ingatlanban a gyermekorvosi mellett korábban védőnői szolgálat is működött

Forrás: Kiss Annamarie

Egy 118 négyzetméter területű, a Thomas Mann utca 1. szám alatti ingatlanban a gyermekorvosi mellett korábban védőnői szolgálat is működött. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ a védőnői szolgálat ellátására már 2022 októbere óta nem vette igénybe a használatába adott ingatlanrészt, ezért azt 2023. augusztusában visszaadták az önkormányzatnak. Az ingatlant használó két házi gyermekorvos kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az ingatlan DEKK által visszaadott ingatlanrészét szeretnék gyermekorvosi rendelőként használni, a megnövekedett feladataik (praxisközösségi munka, prevenciós tevékenységek, a DEKK Családorvosi Tanszék oktatóiként rezidensképzés) ellátása során.

Egy 2 ezer 138 négyzetméter nagyságú, „kivett tanya” megnevezésű, Dombostanyán található ingatlanon álló épület (az orvosi rendelő céljára szolgáló 36 négyzetméter területű helyiségek kivételével) a Tiszántúli Református Egyházkerület határozatlan időre szóló ingyenes hasznosításában van. Az orvosi rendelőként szolgáló helyiségek 2023. április 1-től már nem szolgálják a háziorvosi feladatellátást, mivel azt a Süveg utca 5. szám alá helyezték át. Az Egyházkerület azt kérte, hogy a megüresedett orvosi rendelőt is használhassa a jövőben. Az Egyházkerület az épületet 21 millió forint értékben felújította és azt a Cigánymissziója, valamint az Egyházkerülettel együttműködő Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány használja hitéleti tevékenységekre, illetve a hátrányos felnőtt lakosság számára foglalkoztatási lehetőséget biztosítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában