Közbeszerzés

2023.10.26. 11:01

Bővítik, modernizálják a Keleti-főcsatorna víztisztító rendszerét Debrecen jobb vízellátása érdekében

Komplex fejlesztés valósul meg a balmazújvárosi területen.

Haon.hu

A tiszta ivóvíz előállítását segíti a létesítmény

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Közbeszerzési eljárást indított az Építési és Közlekedési Minisztérium a „Keleti-Főcsatorna Felszínivíz Tisztítómű Fejlesztése” projekt tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A beruházás helyszíne Balmazújváros vízkivételi és víztisztító művei.

Mint a részletes leírásban áll, Debrecen városában és vonzáskörzetében a lakossági és közületi ivóvízigény várható emelkedése jelentős. A felszíni vízbázisból történő víznyerés kiegészíti a Debreceni felszín alatti vízbázisokból termelt vízmennyiséget, fokozva az üzembiztonságot. A beruházás célja a felszín alatti ivóvízbázisokkal történő felelős gazdálkodás továbbvitele a felmerülő új vízigények tekintetében is.

Komplex fejlesztés

A projekt során többek között üzemelő felszíni vízkivétel fejlesztése, gépészeti és műtárgyfelújítása; nyersvízvezetékek felújítása történhet meg, továbbá fejlesztik a vízműtelep tisztítástechnológiáját. Megvalósul a vegyszeradagoló rendszerek felújítása és bővítése, optimalizálása, valamint négy derítő műtárgy felújítása. Az aktívszén adszorber medencéket átalakítják gyorsszűrő medence funkciók ellátására, illetve a kezelőépület bővítésével további medencéket építenek. Ózongenerátorokat telepítenek, ózonbekeverő és ózonos víz pihentető medencét építenek, fejlesztik a klórozási (fertőtlenítési) technológiát, és a hálózati szivattyútelepet. Két ötezer köbméteres tisztítottvíz medencét építenek; komplex irányítástechnikai rendszert és új iszapkezelő technológiát telepítenek. Egyéb kiszolgáló infrastruktúrát építenek, modernizálnak.

Az ajánlatokat december 7-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában