Egyetemi közbeszerzés

2022.12.27. 15:32

Épülhet a járműlabor Debrecenben

A mérnökképzést szolgálná az új létesítmény.

Az elméleti és gyakorlati oktatást is szolgálná az új labor Illusztráció: MW-Archív

A Vezér utcai UD Tudományos, Technológiai Parkban építendő Járműlabor épületének létrehozásához keres kivitelezőt a Debreceni Egyetem – derül ki a Közbeszerzési Értesítő december 27-ei számából.

A Debreceni Egyetem célul tűzte ki, az UD Tudományos, Technológiai és Ipari Parkjának területén a járműtechnikai képzés fejlesztéséhez a Műszaki Kar egy új, többfunkciós Járműlabor épületének létrehozását. Az elérendő cél az, hogy kialakítsanak a Debreceni Egyetem dolgozói és hallgatói számára egy olyan modern, komfortos és jól felszerelt létesítményt, mely képes kiszolgálni mind az elméleti, mind az egyes műszaki mérnöki képzések gyakorlati oktatásainak eltérő jellegű igényeit közel 2 ezer 700 négyzetméter hasznos alapterületen.

Az épületben járműlaborok, mechatronika- és robotikaképzésre hivatott labortermek, gépjármű szerelőműhelyek, illetve kisebb létszámú kurzusok megtartására alkalmas tantermek kapnak helyet. Az építésre kijelölt területen üzemanyag tárolásra alkalmas tartályok (CNG, benzin), valamint tesztpálya is lesz. Többek közt három gépjármű szerelőműhelyt, valamint 870 négyzetméternyi extenzív zöldtetőt alakítanak ki.

A kivitelezésre 15 hónap áll rendelkezésre. Az ajánlatokat február 7-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában