Többoldalú fejlesztések

2022.10.14. 09:27

Megújul a debreceni Trans-Sped flottája

A vállalat gépkocsivezetői új munkakörnyezetben, még korszerűbb eszközparkkal végezhetik munkájukat.

Forrás: Trans-Sped Kft.

A Trans-Sped tehergépjármű-flotta fiatalításakor a technológiai feltételek mellett nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra is, emellett pedig a kényelmes és biztonságos közlekedés is kiemelt figyelmet kapott. Idén 25 darab XF 480 típusú és 12 darab XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a vállalathoz. Az újgenerációs gépkocsik nagyobb hálófülkével és tágasabb utastérrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi és hazai fuvarokat teljesítő sofőrök komfortosabb pihenését. Emellett a legmodernebb felszereltséggel vannak ellátva.

Az elmúlt időszakban számos egyéb területen indítottak fejlesztéseket a környezeti fenntarthatóság érdekében:

  • Átfogó energiahatékonysági programot indítottak a raktári operációkban, ahol LED-világítást és hőszivattyús fűtést alkalmaznak a fűtött raktárakban. 
  • Ahol a körülmények engedik, ott elektromos targoncákra cserélték a gázüzemű járműveket, 
  • 2021-től Trans-Sped ZERO néven egyszer használatos csomagolástól mentes kiszállítást indított Budapesten és Pest megyében, amely mára a tatai és szolnoki régióban is elérhető.
  • A raktárak tetejére tervezett napelemparkokkal pedig a felhasznált fosszilis energia egy részét tervezik kiváltani a jövőben.

– Az eszközpark folyamatos frissítésén túl nagy figyelmet fordítunk a kollégák folyamatos képzésére, fejlesztésére, hiszen a közúti szállítás esetén egyik fontos tényező a gépkocsivezetők vezetési technikája. Az optimális vezetési stílus az üzemanyag-fogyasztás csökkenése mellett a környezeti hatások és a logisztikai költségek mérséklésében is kulcsfontosságú, emellett biztonságosabb közlekedést is eredményez – mondta Tóth Csaba, a Trans-Sped Kft. fuvarozási igazgatója.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában