Közlekedésfejlesztés

2021.11.06. 15:28

Új út vezet majd Berettyóújfaluba

Még ebben az évben elkészülhet a 4213-as útnak a Bakonszeg és Berettyóújfalu közötti szakasza.

20200519 MN Berettyóújfalu M35-ös autópálya építés illusztráció Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: illusztráció / MW-archív

Az elmúlt évek alatt csaknem 2 milliárd 200 millió forintot fordítottak a 4213-as út Nagyrábé és Berettyóújfalu közötti szakaszainak felújításaira. A fejlesztés utolsó üteme kezdődött el a napokban, mellyel 517 millió forintból újul meg a Bakonszeg és Berettyóújfalu közötti útszakasz.

– Bakonszegen a belterületi szakasz két éve készült el, Nagyrábén is a belterületi rész hasonlóan két éve, közel van a munkálatok befejezéséhez a Bakonszeg és Nagyrábé közötti szakasz, Bihartordát is beleértve, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor még ebben az évben elkészül ez a rész is – mondta a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Gara Péter, Bakonszeg polgármestere. Arról is tájékoztatott egyúttal: a felújításokat a Magyar Falu Program részeként végzi a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

– Úgy gondolom, hogy azok a vidékfejlesztési források, amelyekből új orvosi rendelő épülhetett, vagy fel lehetett újítani közintézményeket, mind nagyon fontosak a kistelepülések számára – folytatta a község első embere. – Azonban a vidékfejlesztési beruházásokat az teszi teljessé, hogy megújult, biztonságos utakon juthatunk el például a járási központba, a kórházba vagy a kormányhivatali osztályokhoz és a munkahelyekre – hangsúlyozta a településvezető.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában