óriási segítség

2020.11.05. 14:11

Több mint ezernyolcszáz hasznos hely került fel Debrecen digitális térképére

Csaknem kétezer hasznos ponttal gazdagodott Debrecen digitális térképe.

MP

Fotó: Molnár Péter

Különböző üzletek, szervezetek, turisztikai célpontok digitális megjelenését, elérését támogatja a Smart City stratégia Digitális Debrecen fókuszterületén belül a Google Maps-kezdeményezés. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek csütörtökön.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere kiemelte: a Google Maps-kezdeményezés országosan is párját ritkítja. – Azt gondolom, hogy kis- és középvállalkozások a marketingen spórolnak, de ma már nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek jelen az interneten, ezért az online lehetőségeket minden KKV vállalkozásnak ki kell használni. A projekttel most ezt segítettük közösen, emellett pedig mi, felhasználók is megmutattuk, mi az, ami igazán lényeges számunkra. Az idő mindennél fontosabb a mai embernek, gyorsan akarunk valós információhoz jutni, felhasználóként ez a legfontosabb – mondta.

Fapados módszerrel

– Mivel a projekt kapcsán nagy mennyiségű adatot dolgozunk fel, nagyobb cégeknél próbáltunk segítséget kérni a megvalósításhoz, remélve egy gyorsabb munkafolyamatot.

„Kiderült, hogy magunkra vagyunk utalva, mert ezzel a kezdeményezéssel első helyen szerepelünk, mi találtuk ki, soha a világon senki nem akart ekkora terjedelmű adatot feltölteni”

– erről Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője beszélt. Mint mondta, fapados módszerekkel, az utcákat járva térképezték fel a várost: összesen 28 munkanapon 755 óra alatt, 39 fő közreműködése eredményeképpen 2578 fénykép készült, és 1810 Points Of Interest (POI), vagyis hasznos hely került fel Debrecen digitális térképére. – Azért is nagyon jelentős ez a projekt, mert Debrecenben több, mint 6000 külföldi diák tanul, akik szinte teljesen biztosan az interneten fognak böngészni akkor, amikor valamilyen szolgáltatásra van szükségük – emelte ki.

Az eseményen részt vettek az együttműködő intézmények vezetői is: a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium képviseletesben dr. Molnárné Szecskó Ágnes, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumból Aranyi Imre, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája részéről pedig dr. Futóné Monori Edit. Az intézményvezetők egyetértettek abban, hogy az együttműködés, a közös munka a tanulók pályaválasztására is jótékonyan hathat, hiszen a diákok testközelből tekinthettek be egy dolgozó műhelybe. Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató elmondta, hogy az EDC-vel már korábban is sikeresen működtek együtt a Debreceni Tankerületi Központ intézményei. – Okos, és rendkívül kreatív diákjaink vannak, akik jelen esetben úgy töltötték közösségi szolgálatukat, hogy annak minden percét élvezhették, tartalommal töltötték meg, és hasznos produktumot hoztak létre – mondta.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában