fontos fejlesztés

2019.11.27. 19:33

Új gyártósort állított üzembe a Schaeffler

A cél, hogy a kúpgörgős és a golyóscsapágy e­gyütt jelenjen meg az üzemben.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Új, az elektromosautó-gyártás igényeit is kiszolgáló gyártósort állított üzembe a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. debreceni gyára. A gyártósor megtekintésével egybekötött bemutatót követő tájékoztatón Papp László polgármester elárulta, mindig örömmel jön a cég telepére, mert valami újat, előremutatót tapasztalhat.

– A cég debreceni aktivitása több mint két évtizedre tekint vissza, és bármit mutatnak a világgazdasági folyamatok, ez az üzem mindig fölfelé halad. Örömmel tölt el, hogy itt leépítések helyett a megfelelő stratégiának és a fejlesztéseknek köszönhetően bővítésekről lehet beszélni.

 

Szabó Péter ügyvezető igazgató elmondta, a vevők számára fontos, hogy egy helyről kapják a garantált minőségű alkatrészeket.

– Eddig csak kúpgörgős csapágyakat gyártottunk, ennek voltunk az európai központja. Év végével viszont elkezdődhetett a golyóscsapágygyártás lokalizációja Debrecenbe. A golyóscsapágyakról azt kell tudni, hogy az elektromos autókba ezt építik be nagyobb százalékban, a most átadott soron a következő négy hétben kilenc mintát gyártunk az autóipar számára. A következő évben bővíteni fogjuk a területet, a cél az, hogy a kúpgörgős és a golyóscsapágy együtt jelenjen meg az üzemben. Ez fontos a vevőink számára, hiszen így egy helyről kapják meg a hajtóműveikbe a garantált minőséget – ismertette az ügyvezető.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában