Helyi gazdaság

2016.06.09. 11:46

Norvég alapok - Energiaklub: szabályosan működik a szervezet a hatósági vizsgálatok szerint

Budapest - A hatósági vizsgálatok megerősítették, hogy szabályosan működik az Energiaklub - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Budapest - A hatósági vizsgálatok megerősítették, hogy szabályosan működik az Energiaklub - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy semmiféle szabálytalanságra nem derült fény azokban az eljárásokban, amelyeket a hatóságok indítottak az Energiaklubnál "az elhíresült norvég-ügyben".

Felidézték, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 2014 nyarán vizsgálatot indított ötvenkilenc civil szervezetnél, köztük az Energiaklubnál. Ennek során semmilyen hivatalos kifogás, elmarasztalás vagy felszólítás nem érkezett a szervezet működésével kapcsolatban, a Kehi mindössze egy összesített ellenőrzési jegyzőkönyvet tett közzé a honlapján 2014 októberében - írták.

Úgy folytatták: tavaly januárban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indított az Energiaklubnál ellenőrzést, amelyben az egyes adókötelezettségek teljesítését vizsgálták 2012. január 1. és 2014. október 31. között. A revízió során az egyesület hét korábbi alvállalkozóját is ellenőrizték. Az eljárást lezáró dokumentum szerint a vizsgálat során nem tártak fel jogsértést - hangsúlyozták.

A közleményben idézték Bart Istvánt, az Energiaklub társelnökét, aki szerint az ellenőrzések eredménye azt mutatja, hogy a szervezetnek "nincs takargatnivalója": átláthatóan és szabályosan dolgozik a köz érdekében.

"Bár sok idő ment el rá, örülünk, hogy ezt most az illetékes hatóságok is megállapították" - olvasható a közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában