Helyi gazdaság

2016.06.09. 08:22

Kevesebb a lakossági ügy a követeléskezelőknél

Budapest - A vállalati hitelezés piacán a kezelt követelések tőkeértéke nem változott jelentősen.

Budapest - A vállalati hitelezés piacán a kezelt követelések tőkeértéke nem változott jelentősen.

Az adósok és hitelezők helyzetéről valamint a követeléskezelés trendjeiről tartottak konferenciát a Magyar Követeléskezelők és Információ Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) szervezésében.

14 millió eset

A szakma egyik legnagyobb feladata jelenleg az adatvédelem és az új követelés-kezelési törvény előkészítése – jelentette ki Felfalusi Péter, a MAKISZ elnöke. A területre az utóbbi időszakban fordult kiemelt figyelem is komoly hajtóerő volt abban, hogy az adósságok rendezésében meghatározó szerepet játszó cégek piacát és helyzetét áttekintsék. A MAKISZ tagjai által kezelt közel 500 milliárd forintnyi tőkeállomány és a 14 millió ügy jól mutatja a szervezet és a téma súlyát. Kiemelték, közös érdek, hogy a követelést értékesítők vagy azok kapcsán megbízást adó cégek együttműködjenek a követeléskezelő cégekkel és a szabályokat tartsák ba. A lakossági hitelezés területén mind az ügyek számában, mind a tőkeértékben jelentős visszaesés történt a 2015-ben. Ezen belül is jobban visszaszorultak a fedezetlen követelések és egyre inkább eltolódott a hangsúly az ingatlan fedezettel rendelkező nagyobb értékű ügyek irányába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában