Helyi gazdaság

2013.03.13. 13:42

Rezsicsökkentés - Fidesz: az embereknek joguk van véleményt mondani

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - Az embereknek joguk van elmondani a véleményüket a rezsicsökkentésről - így reagált a Fidesz a szocialista Korózs Lajos szerdai szavaira.

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - Az embereknek joguk van elmondani a véleményüket a rezsicsökkentésről - így reagált a Fidesz a szocialista Korózs Lajos szerdai szavaira.

Az MSZP-s politikus sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: hallják, hogy a miniszterelnök aláírásokat fog gyűjtetni az aktivistáival azért, hogy a gazdagok "jó nagy rezsicsökkentésben részesüljenek". Szerinte ugyanakkor ezzel az egész "mizériával" a botrányos alaptörvény-módosításról akarja elterelni a kormány a figyelmet.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezt úgy kommentálta, hogy a szocialistákkal ellentétben - akik kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták a villany árát, és családok százezreinek megélhetését sodorták veszélybe -, a kormánypárt kitart a rezsicsökkentés mellett, minden eszközzel megvédi azt a baloldaltól és a külföldi nyomástól.

A bankárkormánynak, a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak vége van, ma a magyar kabinet nem a külföldi érdekek, hanem az emberek mellett áll, és ha ebben az emberek a demokráciában megadatott eszközökkel - például az aláírásukkal - támogatni kívánják a Fideszt, akkor a baloldal kénytelen lesz azt tudomásul venni - zárta közleményét a kormánypárti képviselőcsoport.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Rogán Antal frakcióvezető hétfőn közölte: aláírásgyűjtést indít a Fidesz, hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában