Tündérszépek

2024.03.24. 11:00

Szőrszálhasogatás a szépségápolásban

Az Illés együttes is megénekelte, hogy az ész a fontos, nem a haj. De mi a helyzet a rajtunk lévő összes többi szőrzettel? Hogyan viseljük őket, mi ma a trend? Ezekről beszélgettünk Fehér Henrietta kozmetikussal, aki egy debreceni szalonban dolgozik.

Kosztin Éva

A szemöldök és a szempilla formázása kellemes megjelenést kölcsönöz az arcnak

Forrás:  MW-archív

– Szemöldöknél a laminálás most nagyon divatos. Ez egy olyan eljárás, amely alatt a saját szemöldökszálakat egyenesre varázsoljuk egy speciális anyaggal, ettől dúsabbnak, teltebbnek tűnik. A kezelés hatása egy hónapig tart. Akinek göndörebb, kócosabb a szemöldöke, annak sokban megkönnyíti a mindennapjait, hogy a készülődésnél csak be kell fésülnie – tájékoztatott arról a szakember, hogy laminált nemcsak a padló, hanem a szemöldök is lehet.

A szempilla lifting szintén a természetes vonal kedvelői körében népszerű, ugyanis mint megtudtuk, ezzel a módszerrel nem új szálakat ragasztanak fel, hanem a vendég saját pilláival dolgoznak.

– Egy domború szilikonpadra felfésüljük a szempillákat, és bevonjuk egy erre kialakított folyadékkal, hogy megtartsa az ívelt formát. Ez is nagyjából egy hónapig tart. Szép hatást kölcsönöz a tekintetnek, egyáltalán nem lesz mű, de mégis ad egy kis pluszt – mondta Fehér Henrietta.

Intim titkok

– Az intim gyanta ebben a vármegyében még most terjed el, barátkoznak vele a hölgyek. Többen bátortalanul érkeznek, sokat gondolkoznak rajta, mielőtt rászánják magukat, de végül legyőzik a félelmüket. Az eredmény is kárpótolja őket, hiszen a kezelés után majdnem egy hónapig nem kell szőrteleníteni – osztotta meg a tapasztalatait Fehér Henrietta.

Elmondta, a hollywoodi és a brazil fazon a legkeresettebbek: az előző az intim terület teljes szőrtelenítését jelenti, az utóbbinál meghagynak egy kis formát, egy csíkot vagy egy háromszöget a vendég kérése szerint.

Hozzátette, ahogy javul az idő, egyre több vendég keresi a szalon szolgáltatásait

Előkerülnek a rövidnadrágok, szoknyák, majd nyáron a fürdőruha, ami több feladatot ad, így a strandszezonra extra munkaerővel szoktunk készülni 

– ismertette.

A gyantafajtákról elmondta, három különbözővel dolgoznak, attól függően, hogy melyik testrészt szőrtelenítik. 

– A cukorgyanta a legkíméletesebb a bőrhöz, ezért az érzékeny területeken, az intim részeken és a hónaljnál alkalmazzuk. Az elasztikus wax gyöngyökkel a szemöldököt és a bajuszt gyantázzuk, a klasszikus patronnal és lehúzócsíkkal pedig a végtagokat – sorolta Fehér Henrietta.

Nevezz még most a Tündérszépek versenyünkre, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Hajdú-Bihar vármegye szépségei Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában