Szombati program

2023.06.05. 08:54

Ingyenes, vezetett sétán ismerhetjük meg közelebbről Berettyóújfalu fáit

Először szerveznek Zöldvarázs sétát Berettyóújfaluban, az eseményen a település fáinak gazdag élővilágát lehet közelebbről megismerni. A kapcsolódó Facebook-esemény leírása szerint a résztvevők a június 10-i sétán szakértő vezetés mellett tanulhatják meg felismerni a különböző fafajokat, megismerhetik ökológiai jelentőségüket.

A séta reggel 8 órakor indul, találkozó az Orbán Balázs téri Gyermekorvosi Rendelő parkolójában lesz. A táv 5 kilométeres, és 3 órás programról van szó.  Részvételi díj nincs, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit a [email protected] e-mail-címen vagy az 54/505-410 telefonszámon lehet megtenni.

Berettyóújfalu séta
Forrás: Facebook / Berettyóújfalu Mindannyiunk Városa

Az első alkalom útvonala a Berettyóújfalu Év Fája-szavazáshoz kapcsolódik, és a versenyben részt vevő fák megtekintése és megismerése lesz a cél. Az Orbán Balázs téren látható kocsányos tölgy megtekintése után a Barcsay- kertet keresi fel a csoport. A következő állomás a Brózik Dezső Mezőgazdasági Szakközépiskola udvarán látható kocsányos tölgy lesz, amit a Népligeten áthaladva érnek el. Végül a Dózsa György utcán végighaladva a Honvéd utcai zöld juhart tekintik meg.

Esőnap nincs, szóval ajánlott az időjárásnak megfelelő öltözék, valamint enni- és innivaló is legyen a sétálóknál, kérik a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában