Szavazásértékelés

2021.05.03. 12:16

Külföldi utazás: egyelőre óvatosak a szavazóink

Inkább itthon terveznek lazítani.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ha a hónapokat tekintjük, már javában megérkezett a tavasz, ami azt jelenti, nemsokára itt van a nyári szezon. Ilyenkor az emberek már bőszen szervezik a nyaralásukat, azonban ez – mint oly sok minden – idén is rendhagyó lesz. Nagy a bizonytalanság, hogy lehet-e külföldre utazni, és ha igen, akkor például mennyi időt kell az adott országban karanténban tölteni. Utazásaink kiegészültek a különböző szabályozások állandó figyelésével. Természetesen a járványhelyzet a belföldi utazásokat is átszabhatja.

A Hajdú Online szavazóinak elenyésző száma, mindössze 17 százalékuk, azaz 160 ember mondta, hogy bízik egy külföldi nyaralás lehetőségében.

Náluk némileg kevesebben – 12 százalék, vagyis 106 szavazó – jelezték azt, hogy nekik megfelelő Debrecen, valamint Hajdúszoboszló is. Közel azonos számokat hozott viszont azok aránya, akik belföldi utazást terveznek, illetve azoké, akik eleve nem is járnak nyaralni. Előbbi 35 (323 szavazat), utóbbi 36 százalékot (330 szavazat) kapott a szavazóktól. A kapott adatokból leszűrhető, hogy a járványhelyzet miatt többen szeretnének inkább itthon kikapcsolódni a nyáron, illetve magas az aránya azon embereknek, akik nem is szoktak ebben az időszakban elmenni pihenni.

Úgy tűnik, a külföldi utazás egyelőre álom marad sokaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában