Nagy az öröm

2019.11.29. 07:00

Megtelik élettel a babaszoba: hazamehetnek a Debrecenben született négyes ikrek

Egészségesek, és napról napra cseperednek az október 24-én Debrecenben született négyes ikrek, akik ma reggel már haza is mehetnek a kórházból.

Fotó: olvasói fotó

Nem kis túlzással állíthatom, a négy kis élet – Anita, Anna, Ricsi és Panna – a lehető legjobb helyre született. Azt mondják, a gyermekek Isten angyalai, akiket a földre küld, hogy jobbá tegyék a világot. A gondviselés pedig most valamit igen jól eltalált. Azt is mondják, édesanyának lenni a legcsodálatosabb dolog, ami egy nővel történhet. Anita és Richárd is hasonlóan gondolják, hiszen négy kis ember szüleivé váltak.

– Igaz, nem így terveztük a családalapítást, két gyermeket szerettünk volna, de hál' istennek négy csoda tölti ki mindennapjainkat – mondta a csillogó szemű, büszke anyuka a Naplónak.

A közös élet kezdete

A négyszeres szülők és babáik köszönik szépen, nagyon jól vannak. Mindannyian egészségesek és boldogok, hogy ma végre hazamehetnek, és elkezdődhet az az élet, amire évek óta vágynak.

– Ahhoz képest, hogy nem tudtuk, mikor érkezik el az idő, hogy hazamehessünk, gyorsan teltek a napok. Az elmúlt hónap minden egyes pillanatában arra koncentráltunk, hogy mindent a lehető legjobban csináljunk annak érdekében, hogy minél hamarabb hazatérjünk – emlékszik vissza Anita a maguk mögött hagyott időre.

Fotó: olvasói fotó

S mi lesz az első dolguk? Az anyuka izgatottan mesélte, hogy a babákkal együtt birtokba veszik a számukra berendezett házrészt, majd leülnek mindannyian a családi asztalhoz, és élvezik családtagjaik szeretetét, ezt követően pedig átbeszélik a jövőbeli teendőket.

Apaság

Az édesanya az, aki hordozza szíve alatt az új kis életet, ő az, aki megérzi az első apró rúgásokat, ő az, aki együtt lélegzik a gyermekkel s majd később világra hozza. De van valaki, aki nélkül nehezen, vagy csak alig tudná ezt végigcsinálni: ő az apuka. Ugyan nem régóta ismerem Nagy Richárdot, de tisztán emlékszem arra a napra, amikor kiderült, kisbabájuk lesz. A büszkeséggel kevert meghatottságot nem tudta volna letörölni az arcáról aznap. Munkájában mindig precíz, alapos volt. Kollégái bármikor számíthattak rá, az első ember volt, akit felhívtak, ha helyettesítésre volt szükség. Példaértékű szorgalma, munkához való hozzáállása az élet egyéb területén sincs másképp.

– Az elmúlt egy hónapom ugyanúgy telt, mint a feleségemnek, hiszen mindent ketten csinálunk! Próbálom a terhet, amennyire csak tudom, levenni róla, de természetesen vannak olyan, dolgok, amikben nem tudok annyit segíteni. Három óránként etetjük a babákat, ami azt jelenti, hogy nem sokat aludtunk az utóbbi időben, de ez valószínűleg így is lesz még egy darabig – mondta kicsit sem sajnálva a dolgot Ricsi.

És mi volt első gondolata, mikor kiderült, négyszeres apuka?

„Mit gondoltam? Megijedtem attól, hogyan is fogom, fogjuk ezt a feladatot megoldani!? Hiszen négy gyermek mégsem egy”

– emlékszik vissza. Ijedelemre azonban semmi oka nem volt, remekül teljesítik az akadályokat.

Felkészültek!

A gyermek – létezésétől kezdve az idők végezetéig – édesanyja és édesapja legnagyobb csodája. Minden apró változást ők vesznek észre a leghamarabb, minden egyes rezdülést ismernek. Így van ez egy gyermeknél és négynél is. Anita és Anna csendes, türelmes babák, Ricsike és Panna viszont már élénkebbek, az evéseknél is ők az elsők, akiket etetni kell, tudtuk meg a szülőktől.

– Az elmúlt időszak mind a kettőnk részére nagyon kimerítő volt. Kevés alvás, kevés pihenés, de minden fáradságot megér, hogy napról napra láthatjuk, milyen szépen fejlődnek! Készen állunk, hogy nekivágjunk hatan az új életünknek, hiszen mióta a pocakban vannak, erre készülünk! Nagyon sok mindent elsajátítottunk, ami a gyermekneveléshez szükséges, és teljes mértékben felkészülten várjuk azt, hogy otthon elkezdődjön a mi „kis” életünk – mondta az anyuka. Ma elkezdi hát életét otthoni környezetben is a négy kis iker és büszke szüleik: együtt, hatan, egészségesen és boldogan!

Laszkács Denise

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában