HAON Sziréna

2018.03.03. 10:28

Több autós megcsúszott Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - A havazás megnehezítette a megyei életmentők péntekjét.

Hajdú-Bihar - A havazás megnehezítette a megyei életmentők péntekjét.

Egy idős emberhez siettek napnyitányként a megyénkbeli tűzoltók pénteken reggel. A debreceni Mata János utcában élő személy nem tudott ajtót nyitni, a helyszínre riasztott tűzoltók az ajtó feletti megvilágító ablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd az ott lakót átadták a mentőszolgálatnak.

Kazán mellett tárolt tűzifa kapott lángra tegnap kora délután Hajdúböszörményben a Csiha Antal utca egyik családi házának melléképületében. A tűzoltók eloltották a lángokat.

Mentőautó és egy személyautó ütközött tegnap délután Debrecenben a Kassai úton. A lánglovagok a gépkocsikat átvizsgálták, majd feszültségmentesítették. A járművekben utazó összesen öt embert a mentőszolgálat kórházba szállította.

Ugyanez volt a feladata a Bihartorda és Sáp települések közötti 4805 számú útra hívott tűzoltóknak is. A tetejére borult egy autóban ketten utaztak, egyikőjüket a mentőszolgálat kórházba vitt.

Árokba borult egy személygépkocsi tegnap este Hajdúnánás közelében a 3317-es számú úton. A tűzoltók elvégezték a feszültségmentesítést, majd láncfűrésszel a fák közé szorult autót kiszabadították. Senki sem sérült meg.

Árokba hajtott egy kisteherautó tegnap este Bocskaikert közelében a 334-es számú főúton. A cselekedtek: daru segítségével kiemelték a járművet az árokból. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben.

A mentők sajtóreferense arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában az időjárási körülmények miatt megszaporodott a balesetek szám, 227 feladatot láttak el a megyében. Ezek között volt a hajdúböszörményi eset is. Délután fél háromkor a város belterületén autós és kerékpáros ütközött, egy könnyű sérültet vittek kórházba. Negyed órával később Berettyóújfalu és Tépe között csúszott árokba egy kocsi, szintén egy könnyű sérült szorult kórházi ellátásra. Teendőjük volt Pród és Hajdúböszörmény között is, itt délután fél ötkor felborult egy személygépkocsi, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. Este hat után Debrecenben a Damjanich utca Homok utca kereszteződésében autós gázolt kerékpárost, egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. Akárcsak a 42-es főút 59-es km-nél történtek nyomán este kilenc óra körül; itt autó csúszott az árokba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!