haon-sportoldal

2008.06.17. 18:53

Kevés a látvány

<p>Nagy István, a megyei bajnok Hajdúszoboszló középpályása, aki civilben a megyei önkormányzat sportreferense, él-hal a futballért, így természetes, hogy most az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság lázában ég.</p>

Érdekes azonban, hogy a sportember egyáltalán nincs lenyűgözve az eddig látottaktól.

– Sok csapat a 4-5-1-es felállásban játszik, azaz egy szem csatárral áll ki, az pedig nem a látványos, támadó focira való törekvést feltételezi.

Összességében az jellemző az EB-re, hogy minden gárda számára elsődleges szempont a védekezés, s ez talán hatásos taktika, de egy biztos: a látványosság rovására megy. Talán csak a spanyolok kivételek.

Luis Aragones társasága egyénileg rendkívül képzett játékosokat vonultat fel, akik ráadásul kiváló csapatot is alkotnak együtt.

Ők valóban látványos focit játszanak, és azt támadó szellemben teszik, mégpedig két fantasztikus csatárral, Fernando Toresszel és David Villával.

Az olaszok és a franciák eddigi teljesítménye rejtély számomra, csakúgy, mint egyes játékvezető kritikán aluli közreműködése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!