haon-sportoldal

2008.06.02. 12:29

A Walke-gárda megtette a magáét

<p>Egy év szünet után, szeptembertől ismét a legjobbak között szerepelhet egy debreceni férfi kosárlabdacsapat, jelesül a DEKE gárdája.</p>

A Walke Károly irányította társaság a pályán kivívta a csoportos tagságot, most már a vezetőségen a sor a megfelelő anyagi körülmények megteremtésében.
A DEKE együttese az első fordulótól kezdve mindig az aktuális tabella élén állt az NB I. B csoportjában, így amolyan rajt-cél győzelmet arattak. Walke Károly csapatában számos debreceni születésű vagy olyan játékos szerepelt, aki a szurkolók szemében már debreceninek számít. Ezzel együtt, a közönség nem olyan mértékben látogatta a fiúk bajnokijait, mint azt talán sokan remélték, de talán az A csoportban ismét igazi oroszlánbarlang lesz az Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Az elitbe való nevezési határidő július 27-e, addig nyilván sok ma még nyitott kérdésre megszületnek a válaszok. Most azonban egy kicsit térjünk vissza a mögöttünk hagyott szezonra, nézzük, miként látja csapata szereplését Walke Károly!

– A csapat és a magam részéről teljesen eredményesnek és pozitívnak értékelem a szezont – nyilatkozta a HAON-nak Walke Károly. – Az idényt három részre lehetett osztani – alapszakasz fele, alapszakasz vége, rájátszás –, nekünk eredetileg az volt a célunk, hogy lehetőleg mindhárom után az első helyen álljunk. Ezt teljesítettük is, eközben a csapat rengeteget fejlődött, és minden olyan dologban partnernek bizonyult, amely feltétele volt a feljutásnak. Azt idény közben többször hangsúlyoztam, hogy a becsúszott vereségekre szinte számítani lehetett, de szerencsére ezekből sikerült tanulnunk. Azt is látni kell viszont, hogy a csapat sokszor erőn felül játszott.

Ami a csapatszerkezetet illeti, jól ötvöződött a csapaton belül az öregek-fiatalok aránya, és az idősebb játékosoktól – gondolok itt elsősorban Tóth Gáborra és Ádám Bélára – rengeteg segítséget kaptam a pályán és azon kívül is. Fontosnak tartom a sikerünkben, hogy minden játékos pozitívan reagált számos új dologra, és azt is el kell ismerni, hogy az ilyen eredmény eléréséhez már-már szükséges szerencse is mellettünk állt, de talán ez ki is járt nekünk. Abszolút nyugodt a lelkiismeretünk, hogy nem a Kaposvár ellen a zöld asztalnál megkapott pontok miatt végeztünk az első helyen. Végezetül azt se feledjük, hogy az egész szezonban adottak voltak a működési feltételek számunkra – mondta a tréner.

És hogy mit hozhat a jövő, arról Walke mester egyelőre nem sokat tudott mondani, az biztos, hogy nem akarnak a Vadkakasok hibájába esni, így nem fogják túlvállalni magukat. Anyagi lehetőségeiknek megfelelően fognak igazolni, olyan gárdát szeretnének kialakítani, amely képes lesz kiharcolni a bentmaradást. Fontosnak tartják továbbá, hogy a debreceni szurkolók kötődjenek a csapathoz és szeressék a játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!