HAON - Sport - DVSC

2019.01.21. 13:09

Kowáék megvernék a Lokit

Debrecen - Jótékonysági tornán csap össze a DVSC Legends, az Ultras Debrecen és a Kowalsky meg a Vega Debrecenben.

Debrecen - Jótékonysági tornán csap össze a DVSC Legends, az Ultras Debrecen és a Kowalsky meg a Vega Debrecenben.

Régóta jó kapcsolatot ápolnak egymással a Kowalsky meg a Vega zenekar tagjai, és a Loki egykori kitűnő futballistái. Ennek köszönhetően tavaly a Vasas műfüves csarnokában megmérkőzött egy mással fociban a banda és a DVSC Legends, de Kowáék két tagja, Szórád „Jimmy” Csaba és Vajda „Sóder” Péter is muzsikált már közösen egy színpadon Dombi Tiborral és Sándor Tamással. A meccs után megbeszélték a felek, hogy lesz visszavágója a derbinek, amelyre január 27-én kerül sor a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A torna teljes bevételét a Tündérkör Alapítvány kapja meg, a nemes kezdeményezéshez pedig csatlakozott a cívisvárosi fanatikusok gárdája, az Ultras Debrecen is. A jótékonysági esemény kapcsán tartottak sajtóbeszélgetést.

A korábbi kiváló jobbhátvéd, Bernáth Csaba a programról elmondta, 14 és 16 óra között közönségtalálkozót tart a Kowalsky meg a Vega legénysége, és dedikálja a napokban megjelent új nagylemezét. – Délután négy órától a DVSC Legends és az Ultras Debrecen feszül egymásnak, 17 órakor pedig mi játszunk a zenészekkel. Emellett további versenyek, programok is színesítik az eseményt, ráadásul nemes célt támogathatnak a nézők elérhető jegyárakon – mondta Bernáth.

„Megvennék” a meccset

– Az előző meccs tapasztalataiból okulva hozunk magunkkal a banda stábjából pluszembereket, mert nekem körülbelül a harmadik percben oxigénmaszkra lesz szükségem – mondta „Jimmy”, aki szerint a színpadon fele annyira sem szokott elfáradni, mint a pályán, holott ott is beleadnak apait-anyait. – Az ultrákkal nem is merünk kiállni, ők nagyon erősek, elég lesz Sándor Tomiék ellen élve maradunk – nevetett a basszusgitáros, míg a dobos „Sóder” elmondta, fontolgatják, hogy lefizetik a bírót előtte, s akkor talán lesz némi esélyük.

A egykori villámgyors szélső, Dombi Tibi méltatta a banda frontemberét, Kowalskyt, aki szerinte nagyon jól bánik a labdával. – Nem is csoda, hiszen ő volt a Komádi igazolt játékosa régebben. Mivel egy időben és egy osztályban fociztunk akkoriban, vélhetően játszottunk ellenfélként, de nem emlékszünk egymásra – árulta el „Kicsi”.

Az ultrák részéről Dobrán Csaba vett részt a beszélgetésen, aki elmondta, a szurkolók nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és valódi lelátói hangulatot ígért vasárnap délutánra a Hódosba.

A Lokiban többek között olyan nagy nevek szerepelnek majd, mint Sándor Tamás, Dombi, Kerekes Zsombor, Habi Ronald, Szatmári Csaba és Bernáth.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!