HAON - Kultúra

2018.10.12. 08:39

Mesemondók versenyeztek Komádiban

Komádi - Idén október 5-én emlékeztek meg Benedek Elek születésnapjáról a Közösségi Ház nagytermében.

Komádi - Idén október 5-én emlékeztek meg Benedek Elek születésnapjáról a Közösségi Ház nagytermében.

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói hagyományosan évek óta megrendezik a népmese napja alkalmából a mesemondó versenyt alsó és felső tagozatos diákok számára.

Mesék 5 percben

Idén október 5-én emlékeztek meg Benedek Elek születésnapjáról a Közösségi Ház nagytermében. A megmérettetésre összesen 13 diák és egy óvodás jelentkezett, akiket két korcsoportra osztottak, alsó és felső tagozatos tanulókra. A gyerekek egy maximum 5 perces népmesét választhattak. A zsűri tagjai (Kincses Csilla, Iliszi Lászlóné, Nagy Erzsébet pedagógusok, Szabó Zoltánné vers és mesemondó és Cserép Imre költő) figyelték a meseválasztást, a pontos szövegmondást, a nyelvi szabályok betartását és az előadásmódot.

Az eredmények

Az alsó tagozatosoknál első helyezett lett Fehér Panna (3. o.), 2. Vadász Barbara Zsanett (4. o.), 3. Gurbai Nikolasz Nátán (1. o.). Az 5–8. osztály nyertesei: 1. Bácsi Dávid (6. o.), 2. Gólián Viktória (7. o.), 3. Pálfi Enikő (7. o.). Különdíjat kapott Veres Attila 3. osztályos tanuló. Ebben az évben jelentkezett egy óvodás kisfiú is, K. Nagy Balázs Zakariás, aki nagyon ügyesen adta elő a mesét, ezért a zsűri különdíjjal jutalmazta. A nyertesek könyvjutalomban részesültek, de a többi résztvevő sem távozott ajándék nélkül, emléklapot és csokoládét kaptak.

- Rozsik Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!