HAON - Kultúra

2018.06.06. 16:01

Vattacukor, „csillámtetkó”, meg amit akartok

Hajdúböszörmény - A kézművesprogramokban az egyik legnépszerűbb foglalatosság a szélforgó készítése volt.

Hajdúböszörmény - A kézművesprogramokban az egyik legnépszerűbb foglalatosság a szélforgó készítése volt.

– Ez itt kézlenyomatom – mutatta a fehér papíron lévő pracliját Tóth Laura, aki éppen a rendőrségi standtól sétált a forgatagban anyukájával és testvérével, miután elkészült a kézlenyomata. A Fürdőkertben rendezett városi családi napnak a Csillagvár Óvoda volt a házigazdája a hétvégén.

„A Családok éve 2018” program keretében tartott rendezvényen ki-ki kedvére válogathatott a repertoárból. A rendezvény alaphangulatát az ifjúsági fúvószenekar műsora adta meg, de a többi szórakoztató program is fokozta az érdeklődők hangulatát.

Sokan vártak arra, hogy egy „csillámtetkó” boldog tulajdonosai lehessenek, s nagy népszerűségnek örvendett a pónikocsikázás is, míg mások a derék négylábúak nyergébe pattantak. A kézműves programokban az egyik legnépszerűbb foglalatosság a szélforgó készítése volt. A kulináris élvezetek kedvelői többek között slambucot, paprikás krumplit fogyaszthattak. A gyerek többsége azonban a vattacukorra szavazott.

- Gargya Imre -


[related-post post_id="3881221"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!