HAON - Jegyzet

2012.12.23. 18:43

Tollhegyező: Selyemmirtusz

Kétségtelenül jó dolog, hogy felgyorsult világunkban azonnal „első kézből” értesülhetünk hazánk és a nagyvilág híreiről.

Kétségtelenül jó dolog, hogy felgyorsult világunkban azonnal „első kézből” értesülhetünk hazánk és a nagyvilág híreiről.

A legnagyobb közösségi portálról megtudhattuk, hogy 13 ezer forintba kerül egy fulladás elleni gyermek-kúp, de itt is olvashatunk a tüntetésekről, a devizahitelesek problémájáról, eltűnt emberekről, elveszett, vagy éppen talált kutyákról, éttermek akciós árairól, a kutyák petárda elleni védelméről is, éppúgy, mint máshol. Találhatók bölcsességek Coelhotól, s tucatnyi ismeretlen „szerző”-től, láthatunk egészségmegőrző termékeket, olvashatunk a kormány és az ellenzék mocskolásáról, a (még) dolgozók anyagi meg nem becsüléséről, a munkanélküliség fenyegető réméről, s egyéb, néha viccesnek szánt rémségekről. És akkor még nem szóltam a különféle balesetekről, melyeket szinte „reklámoznak” egyes médiák: csak itt, csak nálunk, csak nektek, csak mi adjuk a legsokkolóbb híreket, fotókat - merthogy verseny van a piacon! Meggyilkolták, megerőszakolták, feldarabolták, lelőtték, úgy megverték, hogy belehalt, s mindezeket brutálisan, előre megfontoltan, hidegvérrel…Megtudhatjuk, kiket vertek át, kiknek a feje felöl vitték el a lakást – ha még nem égett volna le, miután elkeseredésében, öngyilkossági szándékból magára gyújtotta, és sorolhatnánk napestig a „lélekmelengető” eseményeket, tudósításokat, információkat, amelyek az újságokból, a rádióból, a televízióból, s legfőképp az Internetről zúdulnak a nyakunkba. Ezek után alig akartam hinni a szememnek, amikor egy portálon a következő „megosztást” láttam Bálint gazda honlapjáról: „Selyemmirtusz - igazi mediterrán növénykülönlegesség…” Köszönöm, ez jól esett, így Karácsony tájékán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!