Megyeszerte felcsaptak a lángok vasárnap

Akt.:
Megyeszerte felcsaptak a lángok vasárnap
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Rengeteg tűzesethez vonultak a katasztrófavédelem munkatársai vasárnap a megyében, nádast, kéményt és villanyórát is kellett oltani.

Lerakódott korom égett vasárnap hajnalban egy családi ház kéményében Komádiban, a Kórház utcában. A komádi önkormányzati és berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket.

Debrecenben, az Ibolya utcában egy társasház második emeleti lakásában egy idős ember kért segítséget. A mentőszolgálat nem tudott a lakásba bejutni, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével betörték a homlokzaton lévő ablakot. Miután bejutottak a lakásba, a tűzoltók átadták a sérültet a mentőknek, akik kórházba szállították az idős embert.

Vasárnap délelőtt Debrecen közelében, a Bánk tanya külterületén leégett egy három hektáros terület. A lángoló aljnövényzetet a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral.

Villanyvezetékre szakadt egy tíz méteres fa egyik ága Hajdúszováton, a Szabadság utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták a faágat.

Lakóház villanyóra szekrénye égett délután Debrecenben, a Külső Létai úton. A debreceni hivatásos egység kéziszerszámokkal és homokkal oltotta el a kisebb tüzet. A lakás ideiglenesen áram nélkül maradt, ezért az ott élő rokonokhoz költözött egy időre.

Tarló égett Püspökladány külterületén. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Ötszáz négyzetméteren égett a gaz Hajdúsámson közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Debrecenben, a Pac tanya külterületén kétezerötszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Tépe külterületén foltokban égett a nádas. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Késő este Nyírmihálydiban keletkezett tűz. Egy hektáron égett a nádas és a gaz. A lángok veszélyeztettek egy közeli konzervgyárat. A tüzet a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg több vízsugárral – összegezte a hétvégi riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.Hajdúszovát.
HAON.HU


hirdetés