Országossá terebélyesedett a verseny

Akt.:
Hajdúböszörmény – Méltóan tolmácsolták a gondolatokat – így értékelt Wiegmann Alfréd, aki a Magyar Versmondók Egyesületének alelnökeként volt a legfőbb ítésze Jámbor Józseffel és Tasi Bálinttal együtt az idén immár országos méretűvé vált Széchenyi István Vers- és Prózamondó Versenynek, amelyet a hétvégén rendeztek meg Hajdúböszörményben, a polgármesteri hivatalban. Ahogy fogalmazott: a szellem napvilága aranyozta be a rendezvényt.

– Több mint egy évtizede hirdettük meg először ezt a megmérettetést városi szinten. Most pedig nagyon örültem, hogy a hívó szóra az ország több településéről érkeztek hozzánk előadók. Volt, aki Németországból jött haza, csak azért, hogy itt lehessen – mondta Török Péter, aki a kezdetektől „lelke” a rendezvénynek.

A középiskolások között Fejes Kitti előadását értékelte legtöbbre a zsűri. A felnőtteknél pedig Hodosán Dóra volt a legjobb. Különdíjat vehetett át Madarasi Klaudia Beatrix. Az előadók közössége Tóth Mátét díjazta. A Hajdúság Versmondója címet Borbély Mihály érdemelte ki.

– Gargya Imre –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés