Gyereke volt élettársán akarta behajtani a családi pótlékot

Gyereke volt élettársán akarta behajtani a családi pótlékot
© Illusztráció: Pixabay
Újtikos – A 800 ezer forintot, a kocsit vagy tévét kérte, akaratát veréssel nyomatékosította.

A vádlott lánya 2016-ban élettársi kapcsolatra lépett a sértettel és 2017. tavaszáig élt vele annak újtikosi családi házában. Az együttélés megszakadása után a vádlott megjelent a sértett házánál, a férfi őt beengedte, és beszédbe elegyedtek. A vádlott közölte a sértettel, hogy amíg a lányával élt élettársi kapcsolatban, gyermeke elhanyagolta az iskolai tanulmányait, nem kapott családi pótlékot és adókedvezményt, emiatt elesett 800 ezer forinttól. A vádlott felszólította a sértettet, hogy fizesse meg neki az összeget, vagy adja át a gépkocsiját vagy a televízióját.

A további veréstől tartva…

A sértett nem tett eleget a vádlott felhívásának, ezen a vádlott feldühödött, s ököllel többször megütötte a sértettet a homlokán és a mellkasán.

A bántalmazást követően és további veréstől tartva a sértett közölte a vádlottal, hogy a televíziót elviheti. A vádlott ekkor abbahagyta a verést és azt mondta a sértettnek, hogy a televízióért később visszajön, majd elhagyta a lakást. A vádlott azonban nem vitte el tévét, így neki kárt nem okozott. A sértett a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Önbíráskodás kísérlete

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés