Tettlegességig fajult a böszörményi vita

Hajdúböszörmény - Egy telekhatár miatt kirobbant perpatvarban ököllel többször megütötte szomszédját a férfi.

Hajdúböszörmény - Egy telekhatár miatt kirobbant perpatvarban ököllel többször megütötte szomszédját a férfi.

Az ügyben súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség.

A vádlott és a sértett Hajdúböszörményben lakik, egymás szomszédai. A múlt év októberének elején a sértett az udvarán kerti munkákat végzett egy elektromos fűkaszával. A fűkasza hangjának hallatára a vádlott odament hozzá, s a telekhatár pontos helye miatt szóváltásba keveredtek.

Zúzódás, hámhorzsolás

A sértett a fűkaszát leállította, de továbbra is a kezében tartotta, a vádlott pedig a vita hevében azt megrántotta, majd dulakodni kezdtek. A vádlott ököllel többször megütötte a sértett arcát, aki emiatt elejtette a kezében lévő kerti szerszámot, és az megrongálódott. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. Figyelembe véve azonban azt, hogy az ütés ököllel történt, valamint, hogy mely testtájék sérült meg, az ügyészség szerint a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozása volt.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a férfi ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!