Biztonságos hajlék anyának, gyereknek: átadták a böszörményi Katica-házat

Hajdúböszörmény - A családok átmeneti otthonául szolgál a napokban átadott, felújított épület.

Hajdúböszörmény - A családok átmeneti otthonául szolgál a napokban átadott, felújított épület.

A gyermekjóléti alapellátást nyújtó intézmény hajdúböszörményi telephelyén sikerült a közelmúltban a baptista szeretetszolgálatnak megvásárolnia és teljesen felújítania egy ingatlant, amelyet február 13-án, kedden adtak át ünnepélyesen az Újvárosi utca 66. szám alatt.

A Baptista Szeretetszolgálat alapította az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő Katica Családok Átmeneti Otthonát, amely – a szegények és rászorulók megsegítése érdekében vállalt jószolgálati tevékenységével összhangban – szociális és gyermekjóléti közfeladatokat lát el.

13 család, 40 személy

A családok átmeneti otthona szolgáltatás nehéz helyzetbe került családok számára jelent segítséget. Jellemzően egyedülálló édesanyák és gyermekeik kapnak elhelyezést az intézményben. Azok az édesanyák, akik gyermekkel érkeznek, gyermekeik felügyeletét nem tudják másra bízni, nincs családi támogató háttér, így az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedésük nagyon nehézkes.

A közfoglalkoztatási programban olyan intézményt sikerült létrehozni, ahol foglalkoztató helyiségek kialakításával megteremthető az érintett családok számára az átmeneti foglalkoztatás lehetősége.

Fotó: Borbély Tamás

A program elindításával az intézményben élő ellátottak mindegyikének van valamilyen formában jövedelme. Az otthonba tizenhárom család költözhet, negyven személy elszállásolására van lehetőség. A beruházás összértéke mintegy százhúsz millió forint, amelyből a Belügyminisztérium támogatása százöt millió forint volt.

Kapjanak munkát

Az avató ünnepségen Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke arról szólt, hogy a hit által a lehetetlen is lehetségessé válhat, és ha egy cél érdekében a böszörményihez hasonló összefogást tapasztalni, akár csoda is történhet. Hozzátette, Hajdúböszörményben olyan minőségű intézmény jött létre, amely bizonyítja a program összes résztvevőjének odaadását.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár köszöntőjéből megtudhattuk: az idei közfoglalkoztatási program legfőbb célkitűzése az elmúlt években kialakított kapacitások fenntartása és működtetése úgy, hogy közben mindenki számára, aki dolgozni képes és akar, de a nyílt munkaerőpiacon nem tud elhelyezkedni, munkát adjon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!