Gazdaság

2018.09.09. 11:20

A közgazdászok is tudják, hogy jó Debrecenben élni

Debrecen - A közgazdászok szerint minden együtt van, hogy Debrecen a térség húzóereje legyen.

Debrecen - A közgazdászok szerint minden együtt van, hogy Debrecen a térség húzóereje legyen.

 Magyar Közgazdasági Társaság, mint civil szervezet minden évben szervez egy nagy rendezvényt, ahová megpróbálják azokat az előadókat megtalálni, akikről úgy gondolják, hogy érdemes odafigyelni rájuk, mert valamilyen új jelenségre, trendre hívják fel a figyelmet – tájékoztatta a naplót Hegedűs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára az 56., Debrecenben megtartott Közgazdász-vándorgyűlés szombati, zárónapján, amikor arra kértük, értékelje az elmúlt három napot.

A főtitkár asszony kiemelte Matolcsy György, a Magyar Nemzeti bank elnöke, illetve Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadását. Mint mondta, a jegybank elnöke történelmi léptékbe ágyazta Debrecen szerepét, földrajzi elhelyezkedését, és ebből adódóan a jövőbeni lehetőségeit tekintve is nagy várakozással tekintenek Debrecenre, a város fejlődési lehetőségeire a közgazdászok. Nem csak úgy, mint Magyarország egyik legnagyobb, illetve leggyorsabban növekvő városára, hanem mint az országhatáron átnyúló, több országot is érintő régió központjára. Minden okot, minden feltételt biztosítottnak látnak arra, hogy térségi húzóerőként működjön.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!