gasztronómia

2019.05.03. 13:51

Élni fog a bizalommal a debreceni amatőr szakács

Debreceni továbbjutóval bővült Sárközi Ákos csapata.

Fotó: RTL Klub

Április 29-én új évaddal tért vissza a képernyőre a Konyhafőnök című főzőshow, melyben Sárközi Ákos visszavágóra készül. A két Michelin-csillagos séf a válogatóhét fordulóiban csapatot választ magának; 12-12 főt, akiket a séfek majd heteken át mentorálnak.

A harmadik válogatónap egyik versenyzője Zupkó Tamás volt, aki elsőként érkezett a konyhába. A 33 éves debreceni borbár és diszkó tulajdonos elmondta, a konyhába belépéskor tudatosult benne igazán, hogy mire vállalkozott. A séfek, az amatőr szakácsoknak meglepetésként sertés agyvelővel készültek, amit be kellett építeni a hozott alapanyagok közé.

A kék kötény

Tomi kardhal steaket sütött tojásos zöldségtatárral és narancsos vajmártással, a kötelező elemet, a sertés agyvelőt pedig fondant burgonyába töltötte. Rácz Jenő kezdte az értékelést. „Érdekes lett a vajnak az íze, jó benne a savas közeg, a citrusosság. Nem egy rossz tányér ez” – mondta, de visszaküldte volna még Tomit főzni.

Azonban Sárközi Ákosnak tetszett a tányér egyszerűsége, és dicsérte a debreceni fiatalt, amiért jó alapanyagokhoz nyúlt, mert fűszereket használni és érződtek az ízek. „Neked meg kell tanulnod rendesen halat sütni, de csak nálam és az én csapatomban, mert bátor vagy. Bízom benned!” – veregette meg a vállát Ákos séf, majd ráadta a kék kötényt. „Amikor elindultam a galéria felé, minden lépés mintha egyre nehezebb lenne, mert elkezdtem érezni a verseny súlyát. Élni fogok azzal a bizalommal, amit kaptam, tehát nincs mese, töretlenül megyünk előre” – nyilatkozta az amatőr szakács.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!