Főhajtás a kitelepített magyaroknak

Akt.:
Konferencia a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából Debrecenben
Konferencia a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából Debrecenben - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján, a kitelepítések leállításának 70. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferenciát a Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület a debreceni Régi Városháza nagy tanácstermében.

A Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület a magyar-magyar kapcsolatok építése és fejlesztése érdekében életre hívott civil szervezet, amelynek az a célja, hogy működésével a nemzeti, keresztény konzervatív értékek mentén támogassa az egységes magyar nemzeti közösséget gyarapító ifjúság munkáját, példamutató vállalását.

Az ifjúsági emlékkonferenciának pedig az a célja, hogy a kevésbé ismert emléknap tartalmát és üzenetét elsődlegesen az ifjúság széles köreiben terjeszthesse, együttműködve a szervezettel és a partnereivel. Ennek jegyében az ifjúsági emlékkonferencián több mint száz, anyaországi és határon túli fiatal képviselte a helyi ifjúsági közösségét a cívisvárosban.

Fotó: Molnár Péter

A rendezvény díszvendégének, id. Lomnici Zoltánnak, a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának egykori, valamint az Emberi Méltóság Tanácsának jelenlegi elnökének – halaszthatatlan feladatainak ellátása okán történt távolmaradása miatt – köszöntőjét Székely Mihály, az egyesület elnöke ismertette. A konferencián, amely az emléknap alkalmából megrendezett események között országosan az egyik legnagyobb volumenű volt, a Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület együttműködő partnereinek képviselői is részt vettek – tájékoztatta a Naplót Samók Dávid főtitkár.

HBN