Az összeg nekünk jár

2024.03.05. 18:34

Facebook-bejelentes: Magyarország 2 milliárd euróhoz jutott hozzá

Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést kedden az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. Zsigmond Barna Pál Facebook-bejelentése szerint az Európai Bizottság (EB) újabb 2 milliárd eurót szabadított fel a Magyarországnak járó, eddig befagyasztott kohéziós forrásokból.

MW

Az Európai Bizottság újabb 2 milliárd eurót szabadított fel a Magyarországnak járó, eddig befagyasztott kohéziós forrásokból – írta közösségi oldalán Zsigmond Barna Pál

Forrás: MTI

Zsigmond Barna Pál szerint a feloldások oka, hogy a bizottság egy nagyon alapos vizsgálatot követően elfogadta a magyar kormány önértékelését az oktatási és képzési rendszer, valamint a nemek közötti egyenlőség területén. 

Más szóval, ezek a tematikus felhatalmazó feltételek az EB álláspontja szerint is teljesülnek, aminek eredményeként Magyarország megkezdheti a költségek megtérítésére irányuló igényt a programok azon részeire, amelyekre ezek vonatkoznak

– fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!