Életstílus

2017.10.25. 14:08

Alig hitték el, hogy vért izzad a fiatal nő

Olaszország - Eleinte még az orvostársadalom is hitetlenkedett, de végül bebizonyosodott, hogy a 21 éves hölgy egy rendkívül bizarr és borzasztóan ritka betegségben szenved.

Olaszország - Eleinte még az orvostársadalom is hitetlenkedett, de végül bebizonyosodott, hogy a 21 éves hölgy egy rendkívül bizarr és borzasztóan ritka betegségben szenved.

A firenzei orvosok értetlenül álltak az eset előtt. A fiatal nőt azzal a meglehetősen szokatlan tünettel szállították kórházba, hogy vért izzad - írja a Daily Mail. A szakemberek először kételkedve fogadták a dolgot, de mivel a páciens fejéről és tenyereiből is csurgott a vér, külsérelmi nyomot pedig sehol sem találtak rajta, egyértelművé vált, hogy nem színlelésről van szó. Mint kiderült, a spontán vérzést leggyakrabban valamilyen stresszhelyzet váltotta ki, de sokszor alvás, vagy éppen fizikai megterheltség közepette érte utol a hölgyet.

[related-post post_id="3628084"]

Mint megtudták, a nő már 3 éve küszködik a különös betegséggel, amely társadalmi életére, lelki állapotára is rányomta a bélyegét, hiszen egyre depressziósabb és visszahúzódóbb lett az általában 1-5 percig tartó, rémisztő látványt nyújtó tünetek miatt. Végül győzött az orvostudomány, sikerült diagnosztizálni a nem mindennapi jelenséget, az orvosok megállapították ugyanis, hogy a páciens egy hematohidrosis nevű betegségben szenved, amely általában 10 millió emberből csupán egyet érint, és lehetetlen gyógyítani. Kezelni is csak félig-meddig tudják, a tüneteket sajnos nem lehet teljes mértékben visszaszorítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!