Életstílus

2016.12.04. 13:11

Igaz szerelem: Közel 60 éve ápolja lebénult feleségét egy farmer

Kína - A férjnek azt javasolták a barátai, hogy hagyja el nejét és kezdjen új életet, de ő erre nem volt hajlandó. 

Kína - A férjnek azt javasolták a barátai, hogy hagyja el nejét és kezdjen új életet, de ő erre nem volt hajlandó. Az igaz szerelem nem halt ki, ezt pedig egy kínai farmer, Du Yuanfa bizonyítja be. A férfi és a felesége, Zhou Yu’ai 1959-ben házasodtak össsze. A párnak viszont csak öt hónap felhőtlen boldogság jutott, az akkor 20 éves nő szervezetét rejtélyes betegség támadta meg és teljesen lebénult. Akkoriban Du egy közeli város szénbányájában dolgozott és egy levélből tudta meg, hogy felesége súlyosan megbetegedett és ágyba kényszerült.

Du amilyen gyorsan csak lehetett, otthagyta a munkát és haza sietett. Mivel Zhou minden képességét elvesztette, még arra sem volt képes, hogy egy tárgyat megfogjon a kezében. Nem volt orvos, aki rá tudott volna jönni a betegség okára, a párnak pedig minden reménye elszállt, hogy közös gyermekük szülessen. Dunak azt javasolták a barátai, hogy hagyja el a nejét és kezdjen új életet, de a férfi erre nem volt hajlandó. Azt mondta a feleségének: Ne aggódj, örökre gondoskodni fogok rólad. A férfi pedig tartotta is a szavát.

Du otthagyta a munkáját és minden idejét arra szentelte, hogy ápolja beteg feleségét. A szerető férj farmerként kezdett el dolgozni, mialatt gondoskodott Zhouról, kanállal etette, pelenkázta és többféle hagyományos kínai gyógymódot kipróbált, amit különböző doktorok javasoltak.

Du híre a szomszédokhoz és a hatóságokhoz is elért, akik folyamatosan látogatják és támogatják, élelmiszerekkel és gyógyszerekkel az idős házaspárt. Du soha nem adja fel és már közel hat évtizede gondoskodik párjáról. A férj minden nap megeteti, megmosdatja és megmasszírozza feleségét, mialatt abban reménykedik, hogy egy napon javulás áll be az asszony állapotában. Talán ilyen az igaz szerelem.


Az életkor csupán egy szám, az igaz szerelemhez pedig senki sem lehet túl öreg.

 

 

1 éven keresztül, minden egyes nap feltette kedvesének a nagy kérdést egy férfi, de a nő erről semmit sem tudott. Aztán 365 nap után egyben, tömbösítve kapta meg a kérdéseket, amire csak 1 jó válasz volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!