Életstílus

2016.11.01. 12:09

Ne engedje a libidót!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A női libidó csökkenése nem végérvényes, ne zárja még be a kaput!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A női libidó csökkenése nem végérvényes, ne zárja még be a kaput!

A menopauza idején, illetve azt követően, a nők több mint fele találkozik a libidócsökkenés problémájával. A háttérben változatos okok állhatnak. A hormonváltozások kísérő tüneteiként hőhullámok léphetnek fel, alvászavar, hangulatváltozások, megváltozott testkép ronthatják a testi és lelki köz­érzetet is. Mindez pedig a szexuális vágyat is nagy mértékben csökkentheti. Azonban a szexuális élet nem kell, hogy a változó korral véget érjen. Sőt. Ennek az időszaknak számos előnye van. A párok felszabadultabban élvezhetik az együttlétet. Már nem nehezedik rájuk a fogamzás felelőssége, tapasztaltabbak szexuális és lelki téren is, a gyerekek erre az időszakra jórészt elhagyták a szülői házat, így jut ismét idő egymásra. Tulajdonképpen ez egy új élet kezdete.

Nem kell beletörődni

– Ahhoz, hogy a változókori szexuális funkciózavarokon javítani tudjunk, az első fontos lépés, hogy tárjuk fel a valódi okokat, nézzünk szembe a helyzettel. Semmiképpen ne törődjünk bele a szexuális vágy csökkenésébe vagy éppen eltűnésébe, hiszen lehet megoldás – hívja fel a figyelmet a rasserena.hu szóvivője.

Törekedjünk a kiváltó okok minél teljesebb körű feltárására. Beszéljük meg párunkkal, vagy egy hozzánk közel álló bizalmas személlyel a tapasztalt tüneteinket és kérjünk orvosi segítséget.

Mozogjunk eleget!

Kezdjük a helyreállítást testi, lelki állapotunk mielőbbi javításával. Táplálkozzunk megfelelően, fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat, végezzünk rendszeresen fizikai aktivitást igénylő feladatokat és e mellett figyeljünk a kielégítő pihenésre.

A természet is segíthet

– A női libidó visszanyerésében segítséget nyújthatnak olyan gyógynövénykivonatok, amelyek előnyös élettani hatásokat kiváltó természetes összetevőket tartalmaznak. Ezek a készítmények az általános közérzet javítása mellett, kismedencei és hüvelyi vérbőség előidézésével befolyásolják az állapotot, így segítik a normális szexuális aktivitás megőrzését vagy visszanyerését – tanácsolja dr. Major Lászlóné.

Étrendkiegészítők választásánál figyeljünk rá, hogy az ellenőrizhető forrásból származik-e, és megismerhető-e egyértelműen az összetétele. Alkalmazásukról tájékoztassuk a kezelőorvosunkat és kérjük ki a véleményét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!