2016.05.07. 14:03
Ezek az étkek lettek a magyar konyha krémjei
Budapest - Ha megkérdezünk egy külföldit, hogy Magyarországról milyen étel jut eszébe, nagy valószínűséggel a gulyást vágja rá. A Food Network tévécsatorna a gasztrobloggereknek meghirdetett receptversenyében azt kérte, hogy osszanak meg olyan magyaros ízvilágú recepteket, amely egy hazánkba látogatónak jól prezentálná a magyar konyhát.
Budapest - Ha megkérdezünk egy külföldit, hogy Magyarországról milyen étel jut eszébe, nagy valószínűséggel a gulyást vágja rá. A Food Network tévécsatorna a gasztrobloggereknek meghirdetett receptversenyében azt kérte, hogy osszanak meg olyan magyaros ízvilágú recepteket, amely egy hazánkba látogatónak jól prezentálná a magyar konyhát.
A beküldött pályázatok között a gulyás csak egyszer szerepelt, de annál több izgalmas recept érkezett a klasszikus töltött káposztáktól a különleges kacsarilette-ig. A szavazásokat követően három nyertest hirdettek. A hazai gasztrobloggerek a versenyre összesen 128 receptet küldtek be, sok igazi „klasszikust” és sok olyat, amely tükrözi a magyaros ízvilágot, de új utakat keres.
A négytagú zsűri fődíját a kolbászkrémmel töltött petrezselymes óriásnudli paradicsommártással, szalonnapörccel kapta, s készítője.
Háromezer ajánlás
A pályázatokra közel 3000 szavazat érkezett a foodnetworkneked.hu oldal látogatóitól, a legtöbb voksot a sertéspörkölt, a magyar konyha csodája kapta. És végül a média képviselőinek szavazatai alapján a hortobágyi húsos palacsintás pite is nyert. S mely ételtípusokból érkezett a legtöbb recept? Nos az alábbi háromfogásos menü állhatna össze egy jó magyaros ebédhez: elsőként bableves, majd pörkölt vagy töltött káposzta, desszertként pedig mákos guba.
HBN