DVSE

2018.10.05. 10:46

Lökést adna a siker a debreceni pólósoknak

Debrecen - A DVSE szombaton Tatabányán kezdi meg idei szereplését a vízilabda ob I-ben.

Debrecen - A DVSE szombaton Tatabányán kezdi meg idei szereplését a vízilabda ob I-ben.

Mint azt a Napló is megírta korábban, alaposan kicserélődött a DVSE kerete a nyári szünetben az előző évadhoz képest, kulcsjátékosok sora távozott, és helyükre főként fiatal debreceni pólósok kerültek. A vezetőedző személye is változott, Miroslav Bajin vette át Komlósi Péter helyét, míg a csapatkapitány Kállay Márk eligazolásával az OSC-ből érkezett Kovács Gábor lett a gárda új vezére.

A hajdúságiak szombaton kezdik meg bajnoki szereplésüket, 16 órától a Tatabánya vendégei lesznek.

Harcos ellenfél

- Természetesen győzelemmel szeretnénk kezdeni az idényt - nyilatkozta lapunknak Kovács Gábor. - Nagyon kemény ellenféllel találkozunk az első fordulóban, nagyjából azok az erények jellemzik a TVSE-t, mint amelyeket mi is szeretnénk bírni: harcos és akaratos együttesként próbálunk kitűnni.

Az esetleges siker adhatna egy olyan lökést, amitől lekerülhetne a vállunkról az a teher, amit a újjáformálódás helyezett ránk."

- A pár hete lezajlott, hazai rendezésű HBZ Kupán letettük a névjegyünket. Ott jeleztük, hogy nem tettünk le arról, hogy minimum ugyanúgy, de inkább jobban szerepeljünk, mint az előző bajnokságban. Rá egy hétre voltunk egy tatabányai tornán, ahol már kijöttek az apróbb hibák, amelyeket ki kell javítanunk, bízom benne, hogy ez már szombaton is sikerül az első mérkőzésünkön - fogalmazott a csapatkaiptány, aki a gárdában betöltött szerepéről is beszélt nekünk.

Megkapta a bizalmat

- Amikor nyáron megérkeztem a csapathoz, senkit nem ismertem személyesen - vallotta meg Kovács. - Ennek ellenére megkaptam a társaktól a bizalmat az első perctől fogva, ezért is választottak meg kapitánynak. Nyilván ez annak is szólhat, hogy rangidősnek számítok itt. Igyekszem az adódó problémákat kezelni és orvosolni. Ez az eddigi klubjaimhoz képest más szituáció, azon leszek, hogy jó csapatkapitánya legyek a DVSE-nek - zárta a beszélgetést Kovács Gábor.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!