DVSE: harapós csapatot ígérnek

Akt.:
Kovács Gábor, Becsky István, Barcsa Lajos és Miroslav Bajin
Kovács Gábor, Becsky István, Barcsa Lajos és Miroslav Bajin - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A megfiatalított DVSE szombaton kezdi meg szereplését az első osztály most induló szezonjában.

Alaposan átalakított kerettel, és új vezetőedzővel vág neki a vízilabda ob I-es bajnokságnak a Debrecen: Komlósi Péter tréner posztját Miroslav Bajin vette át, emellett nyolc játékos távozott, helyükre négy új arc – Kovács Gábor, Dőry Farkas, Kósik Soma és Giorgo La Rosa – igazolt ide. A 18-as bő keretben tizenegy saját nevelésű pólós található, ezzel az egyik legfiatalabb lesz a mezőnyben a DVSE.

Küzdenek egymásért

A szombati rajt alkalmából tartott a klub sajtótájékoztatót kedden délelőtt, melyet Barcsa Lajos alpolgármester szavai nyitottak meg.

barcsaBarcsa Lajos | Fotó: Derencsényi István

– Többször elmondtam már, hogy számunkra stratégiai ügy a sport, közel egymilliárd forintot áldoz erre város, az első osztályú egyesületek nagyjából 300 milliós támogatásban részesülnek, ezen belül a vízilabda 50 milliót kap. Nagy öröm számunkra, hogy szervezet keretek között mintegy százötvene pólóznak Debrecenben – mondta a városvezető.

becskyBecsky István | Fotó: Derencsényi István

A klubelnök, Becsky István kijelentette, szándékos koncepció, hogy feltörekvő fiatalokból építenek új csapatot, éppen ezért ezúttal nincsen konkrét cél kitűzve a DVSE elé a bajnokságban. – Bízom benne, hogy ezek a helyi tehetségek eredményesek lesznek, ezért dolgoznak a játékosok és az új vezetőedző, Miroslav Bajin, aki már szinte debreceni. A tréner végigjárta a szamárlétrát, a fiataljainktól kezdve egészen a mostani feladatáig. Odaadóan dolgozik mindenki a csapatnál, azt ígérhetem, hogy olyan DVSE épül, amelynek tagjai nem ismernek majd elveszett labdát. Külön köszönöm a polgármester úrnak és a városvezetésnek a megfelelő körülményeket, igyekszünk ezt eredményekkel meghálálni. Nagy öröm, hogy van a gárdában egy olyan büszkeség, mint Fekete Gergő, aki sokszoros utánpótlás-válogatott játékos, a jövőben szeretnénk minél nagyobb teret biztosítani számára – fogalmazott Becsky.

bajinMiroslav Bajin | Fotó: Derencsényi István

A vezetőedző, Bajin azt ígérte, küzdeni fognak a vízilabdásai egymásért, harapós csapat lesz a Debrecen. – Ezekkel az erényekkel szeretnénk a rutintalanságunkat ellensúlyozni – jelentette ki.

kovacsKovács Gábor | Fotó: Derencsényi István

A DVSE-nek a távozott Kállay Márk után új csapatkapitánya van Kovács Gábor személyében: – Igyekszem jó kapitánya lenni a gárdának, amelynek játékosai megtiszteltek a bizalmukkal. A munkát elvégeztük, kezdünk egyre inkább összeállni, szeretnénk nagyon kellemetlen csapat lenni az első osztályban.

TN