Derecske hírei

2017.11.20. 08:23

Bowlingpálya miatt is bírálták a hajdúbagosi polgármestert az ellenfelei

Hajdúbagos - A polgármester ellen tiltakozó képviselőkről, az önkormányzati testületet feloszlatásáról és falugyűlésről szólt még a hír a minap – ám végül mindkét rendkívüli esemény elmaradt.

Hajdúbagos - A polgármester ellen tiltakozó képviselőkről, az önkormányzati testületet feloszlatásáról és falugyűlésről szólt még a hír a minap – ám végül mindkét rendkívüli esemény elmaradt.

A képviselő-testület feloszlatását korábban kezdeményezők egyikével beszéltünk telefonon. A névtelenül nyilatkozó képviselő szűkszavúan úgy fogalmazott: nincs már különösebb gond, megbeszélték, hogy miért nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel. Örülnek, hogy így van, és hogy immár nyugodtan tudnak tevékenykedni. Ennek egyik kedvező eredménye az is, hogy elkezdtek lebitumenezni nyolc utcát a faluban. Szabó Lukács polgármester kérdésünkre szintén úgy vélekedett: dolgozni akarnak a képviselőtársaival, és önálló ötleteket is megvalósítani. Megbeszélték, kollektíven hoznak döntéseket, és emiatt is köszöni mindenkinek a pozitív viszonyulást.

Az egyik sáv a gyerekeké

Szerinte is ennek egyik örvendetes hozadéka már az önerős útburkolás, amelynek köszönhetően novemberben 40 millió forintért – összesen mintegy 2,5 kilométeren – aszfaltszőnyeg kerül a Béke, Bocskai, Dózsa, Kazinczy, Kosárfonó, Orgona, Rákóczi és Tóth Árpád utcákra. Jövő nyáron kezdődhet a 140 éves óvoda életveszélyessé vált födémjének cseréje, tetőfelújítása is, amelyre 65 millió forint támogatást nyert el a falu. Az önkormányzati konyha szükséges munkáira 15 millió forintot kapott Hajdúbagos, és emellett pályázatot adtak be annak érdekében is, hogy 240 négyzetméteres, multifunkciós rendezvénycsarnokot építhessenek a községházával szemközti telekre. Ez a stílusában is illeszkedne a hivatalhoz, mely a népi építészet vonalait követi.

A már elkészült bowlingpálya ügyében (amely miatt bírálták az ellenfelei) a polgármester elmondta, hogy az építési hatóság által – engedély nélküli építés miatt – kiszabott nyolcmilliós bírságot már kifizették. Szabó Lukács ezt vállalja, ő rendelkezett a munkák kezdéséről, és máskor is így tenne. A létesítmény műszaki átadása már megtörtént, várják a tűzoltósági vizsgálatot, és ötmillió forintért megrendelték a játékokat is a fenti gyermekjátszóba. A létesítmény várhatóan karácsony körül nyílhat meg. Az óvodások és az iskolások egyébként testnevelésórán már szokták használni a bowlingpályát, és az örömük azért is indokolt, mert az egyik sávot szándékosan úgy alakították ki, hogy gyerekeknek alkalmas legyen.

HBN-VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!