Utcabál a város szívében

Utcabál a város szívében
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Éva Presszó, Jéger Dorka & Bihari Márton, illetve Müller Attila is színesíti a programot.

Minden korcsoport talál magának megfelelő programot a háromnapos Rózsa Utcafesztiválon – ígérték a szervezők a csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatón. A fesztivál ötlete 2016-ban született, akkor Szent Iván éjjelén rendezték meg, így most is június 22-én kezdődik.

Sipos Bence, a DiVino borbár tulajdonosa elmondta, a fesztiválnak helyt adó Rózsa utcán lévő vendéglátó egységek összefogása is kellett ahhoz, hogy megszervezzék az eseményt. Az egész rendezvénynek mediterrán utcabál hangulata lesz, és külön programokkal kedveskednek a kicsiknek.

Fiatalok a színpadon

– A fesztivál egyik célja, hogy megmutassuk, igenis van létjogosultsága annak, hogy a belvárosban különböző rendezvényeket tartsunk – hangsúlyozta Porkoláb Gyöngyi, az Európa Kulturális Fővárosa Programiroda operatív igazgatója, és a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke.

rozsa1Porkoláb Gyöngyi

rozsa4

– A pénteki nap a fiataloké lesz, összekötjük a tanévzárással. Ekkor a tehetséges helyi fiatalok megmutathatják, mit tudnak. Ezen felül lesz bicikli szépségverseny, a kreatív iparból a CSAK dizájn nyújt ízelítőt. Szombaton többek között a Trabantszerelem párosa is bemutatkozik, akik július végén indulnak el egy Trabanttal Skandináviába. A vasárnap pedig a családoké lesz – jelentette ki Porkoláb Gyöngyi.

rozsa3Széles Diána

Dr. Széles Diána alpolgármester kifejtette, májustól kezdődően szeptemberig összesen 23 hétvége van, ezalatt az idő alatt pedig 23 fesztivál lesz, ami nem csak a helyiek, hanem a turisták igényét is kielégíti.

BR | Fotók: Derencsényi IstvánDebrecen.
HAON.HU


hirdetés