Térképen mutatjuk, hogyan közlekedünk majd Debrecenben az egyirányúsítás után

Akt.:
Térképen mutatjuk, hogyan közlekedünk majd Debrecenben az egyirányúsítás után
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Arról már többször írtunk, hogy egyirányúsítják a belvárosi utakat Debrecenben, s mivel a munkálatok forgalmas csomópontokat érintenek, mostanában kénytelenek vagyunk körültekintőbben közlekedni. Ám azt ezidáig nem tisztáztuk, hogy a gyakorlatban milyen módon érintik majd a forgalmat az említett változások.

Az Új Főnix Tervben szereplő közlekedési koncepció egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. A munkálatok már nyáron elkezdődtek és most is javában tartanak. Bár az utca emberei kissé pesszimisták az új közlekedési renddel kapcsolatban, a tervezők azt ígérik, a változtatás után érzékelhetően nő majd az érintett szakaszok és csomópontok áteresztőképessége, felgyorsulhat a forgalom, csökkentve a környezeti terhelést.

Mivel Debrecen központi részén hamarosan teljesen megújul a forgalmi rend, ezért úgy gondoltuk, hogy az alábbi térképekkel segítünk felkészülni az átalakításokra:

1

2

3

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata


Csúcsforgalomban. Azt ígérik, gyorsabban haladhatnak majd a járművek
Debrecen - Folytatódik a belváros egyirányúsításának előkészítése a csomópontok átalakításával. Az Új Főnix Tervben szereplő közlekedési koncepció egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése, amelynek előkészületei már nyáron elkezdődtek, és hétfőtől (mától) folytatódnak. Ennek ere...

Fotó: nyugat.hu
Debrecen - Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi, a Kossuth utca és a Farktár utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca ...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés