Debrecen hírei

2018.12.13. 13:34

Elektromos töltőállomást adtak át Debrecenben

Debrecen - Ingyenesen használható töltőkutakat kaptak az elektromos autók.

Debrecen - Ingyenesen használható töltőkutakat kaptak az elektromos autók.

Két új elektromos töltőállomást adtak át csütörtökön Debrecenben, a Kossuth tér és a Hatvan utca torkolatánál. A már meglévő parkolóhelyekből négyet ezekhez rendeltek; csak elektromos autóval és csak a töltés idejére használhatók.

– Két nap alatt, csütörtökön és pénteken összesen kilenc új töltőállomást helyezünk üzembe a városban. A Nagyerdei Stadion mélygarázsában már működővel együtt így tíz lesz. Ezekkel az „A” típusú berendezésekkel másfél-három óra alatt lehet feltölteni egy elektromos autót – mondta el Barcsa Lajos alpolgármester. Hozzátette: a beruházás a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati forrásából, 25,5 millió forintból valósult meg. – Minden töltőállomáshoz két parkolóhely tartozik. Egyelőre ingyen „tankolhatnak” Debrecenben az elektromos autót használók. Az ilyen járművek száma mintegy száz körül van városunkban – részletezte Barcsa Lajos. Azt is előrevetítette, hogy 2019-ben még egy, „C” típusú „kutat” adnak át a Segner téren, ami „villámtöltő” lesz.

– Mindez egy hosszú távú fejlesztési koncepció része. Debrecen tavaly fogadta el a fenntartható klíma érdekében hozott akciótervét, mely szerint 2013-hoz viszonyítva 43 százalékkal kívánja csökkenteni a városban a szén-dioxid-kibocsátást. Ehhez persze számos más dolog is kell, de az elektromos töltőállomások hozzájárulnak ahhoz, hogy egy kicsit tisztább legyen a levegőnk – hangsúlyozta az alpolgármester.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!