Debrecen hírei

2018.07.12. 16:51

Lakossági fórumot tartanak a görögkatolikusok új templomáról

Debrecen - Kibővítenék a Tímárházat, a debreceni közgyűlés is támogatja a 471-es főút fejlesztését.

Debrecen - Kibővítenék a Tímárházat, a debreceni közgyűlés is támogatja a 471-es főút fejlesztését.

Számos fontos döntés született a debreceni közgyűlés csütörtöki, utolsó nyári ülésén. A legnagyobb vitát a Tócóskertbe tervezett görögkatolikus templom tervei váltották ki. China Tibor főépítész korábbi kritikája után ellenzéki képviselők most arról számoltak be, hogy az épület megvalósítása ellen a környék lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek. Végül abban egyeztek meg, hogy mielőtt a város átadná a beruházáshoz szükséges területet a görögkatolikusoknak, lakossági fórumot hívnak össze.

Vasárnap ingyenes a parkolás a fürdőnél

A képviselők teljes egyetértésben elfogadták Papp László polgármester azon javaslatát, (mely Varga Zoltán DK-s képviselő korábbi kérésére született) hogy a Nagyerdei Strand újjáépítése miatt enyhítsenek az ottani parkolási szabályon. Az új rendelet szerint a Nagyerdei körúton, az Egyetem tér és a klinikák főbejárata közötti 112 parkolóhelyen parkolási díjat ezentúl hétköznapokon 8 és 18 óra között, valamint szombaton 8 és 14 óra között kell fizetni. A strand újjáépítésének befejezése után ezt felülvizsgálják.

Fotók: Matey István

Közösségi térré alakítanák az egykori bőrszárítót

A következő napirend egy rendezési terv módosítás volt, melynek jóvoltából fejleszteni tudják majd a Nagy Gál István utcai Tímárházat. A Debreceni Egyetem ugyanis úgy döntött, hogy a létesítmény ipartörténeti jelentőségű, elhagyatott bőrszárító részét átalakítják, kibővítik felújítják. Az épületben az egyetem szervezetei, hallgatói, a város művészeti iskolái, alkotó csoportjai számára közösségi teret, alkotóházat hoznának létre. Az építészeti koncepció szerint két szinten, 110 négyzetméteren workshop-tér, az udvar ideiglenes lefedésével pedig 195 négyzetméteren kiállító és rendezvénytér jönne létre.

Debrecen is egyetért a Sámsoni út bővítésével

Módosították azt a városrendezési tervet is, amely eddig akadályozta a Sámsoni út tervezett kibővítését. Az állami Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. célja, hogy a 471-es cívisvárosi szakasza kétszer két sávos legyen. A kapacitásbővítés részeként osztályozó sávok, illetve új jelzőlámpás csomópontok, gyalogos átkelőhelyek, valamint szerviz- és kerékpárút épülne, továbbá új fasorokat telepítenének.

További részletek itt.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!