Debrecen hírei

2018.04.11. 08:28

A választás után sincs megállás

Debrecen - Szombaton lesz végleges eredmény; a választási iratokat július 9-én kell megsemmisíteni.

Debrecen - Szombaton lesz végleges eredmény; a választási iratokat július 9-én kell megsemmisíteni.

– Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok az egyéni választókerületi eredményt 2018. április 14-én állapítják meg, miután az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására kijelölt szavazatszámláló bizottság megállapította a szavazóköri eredményt. Az egyéni választókerületi eredmény ellen fellebbezés nyújtható be 3 napos határidőn belül.

Átadják a levéltárnak

A szavazólapokat – ha az országgyűlési képviselők általános választásának eredményével összefüggő büntetőeljárás nincsen folyamatban – a helyi választási irodában 2018. július 7-ig kell megőrizni. A választási iratokat – a jegyzőkönyvek kivételével – 2018. július 9-én kell megsemmisíteni. A jegyzőkönyvek első példányát a Magyar Nemzeti Levéltárnak 2018. július 7-ét követően kell átadni – kaptuk az információt a debreceni helyi választási irodától.

Átjelentkezők Debrecenben

A szavazás napján működő szavazatszámláló bizottságok munkájában több mint ezer személy vett részt Debrecenben. A cívisvárosban is több ezren szavaztak átjelentkezéssel.

– Debrecenben átjelentkezéssel az 58. számú szavazókör Hatvan utca 44. szám alatti (Fazekas Mihály Gimnázium) szavazóhelyiségében lehetett szavazni.

Debrecenbe mindösszesen 4059 személy kérte az átjelentkezését, közülük 3663-an jelentek meg szavazni.”

Az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok szavazatait tartalmazó borítékokat 2018. április 9-én továbbítottuk a Nemzeti Választási Iroda számára. A Nemzeti Választási Iroda az átjelentkezéssel szavazók voksait tartalmazó lezárt borítékokat országgyűlési egyéni választókerületenként szétválogatja és zárt csomagba helyezi, majd visszajuttatja azokat az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák számára. A választási iroda az urnát és a fenti csomagot megszámlálás érdekében átadja az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására kijelölt bizottság elnökének – adott tájékoztatást a helyi választási iroda.

HBN


[related-post post_id="3822664"]

[related-post post_id="3822504"]

[related-post post_id="3822577"]

[related-post post_id="3822504"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!