Debrecen hírei

2018.03.06. 15:22

360 fokos videó: Németórával debütált az okosterem

Debrecen - Mintegy 7 millió forintból alakították ki azt az okostermet a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnáziumában, amit kedden délelőtt adtak át.

Debrecen - Mintegy 7 millió forintból alakították ki azt az okostermet a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnáziumában, amit kedden délelőtt adtak át.

Az élményközpontú oktatást és az ismeretek elsajátításának megkönnyítését szolgálja a digitális eszközökkel felszerelt tanterem kialakítása. A Vegyipari III. emeleti 13-as termében egy nagyméretű monitorral – ami egyben számítógép is, valamint ehhez kapcsolódó 20 tanulói tablettel emelik új szintre a tanítást.

Debrecenben a harmadik

- Ennek az újdonsága az, hogy bár Debrecenben ez a harmadik okosterem, középfokú oktatásban az első. Ezidáig a Debreceni Egyetemhez köthetően voltak okostermek a Gazdaságtudományi Karon, valamint az egyetem gyakorló iskolájában – mondta dr. Pósán László országgyűlési képviselő a terem átadása előtti sajtótájékoztatón.

Kihívás a tanároknak

A Vegyipari Szakgimnáziumban 17 pedagógus jelentkezett az első felhívásra, hogy megtanulja a terem használatát, ahol szinte bármilyen órát lehet tartani.

Fotó: Kovács Péter

Meg kell tanulnunk a diákok nyelvét. Mi, pedagógusok majdnem hogy a tanítványaink után kullogunk, de lelkesen tesszük, igyekszünk beszélni a 21. század nyelvét"

– mondta Szabó Zoltán, a szakgimnázium igazgatója.

Folyamatos fejlesztések

A Debreceni Szakképzési Centrum az elmúlt időszakban mintegy 3 milliárd forintot fordított az infrastruktúra és szakmai háttér fejlesztésre, mely a jövőben is folytatódik.

- Az elkövetkező másfél évben minden intézményükben szeretnének ilyen okostermet kialakítani, a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumban átadás előtti állapotban a tanterem – mondta Tirpák Zsolt, a DSZC főigazgatója.

A modern eszközök oktatásba való bevonásával az élményszerű tanulás mellett a csoportos munka ösztönzése, a figyelem fenntartása és a tananyagokhoz való hozzáférés megkönnyítése a cél.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!