Bulvár, celeb

2019.03.30. 13:45

Amikor a filmek beköltöznek a valóságba - 6 hely a nagyvilágban, amit a rajongók imádni fognak

A való világ elképesztően sivár is lehet, de szerencsére ezt a szürkeséget néhol feldobja egy-egy váratlan popkulturális utalás. A Cracked hat példát hozott olyan esetekre, amikor a legváratlanabb helyeken mosódik össze valóság és fikció.

A való világ elképesztően sivár is lehet, de szerencsére ezt a szürkeséget néhol feldobja egy-egy váratlan popkulturális utalás. A Cracked hat példát hozott olyan esetekre, amikor a legváratlanabb helyeken mosódik össze valóság és fikció.

6. A Millennium Falcon Yodával együtt egy természetrajzi múzeumban pihen

A Denveri Természettudományi Múzeum gondolt egy merészet, és elhelyezett néhány mese- és filmfigurát a történetileg amúgy teljesen hiteles tájképeken. Viszont igencsak mereszteni kell a szemeinket ahhoz, hogy megtaláljuk őket. Az egész akkor kezdődött, amikor egy Kent Pendleton nevű művész gnómokat rejtett el a kiállítóterek hátterébe, mondjuk egy dinóháton:

A belsős poént hamar felfedezték, és egyre több oda nem illő lény és tárgy kezdett el itt-ott felbukkanni. Például ez az apró Millennium Falcon:

És még egy pici Yoda is beköltözött:

Így mialatt az elrejtett meglepetésekre vadászol, talán, csak úgy mellékesen, az anyatermészet egy-két rejtélyét is sikerült megfejteni. Ki tudja.

5. Észak-Karolinában felépítették Michael Myers házának pontos másolatát

Az otthont, melyben a Halloween-sorozat gyilkosa lakott, Kenny Caperton alkotta meg, aki csupán egy házat szeretett volna építeni magának és feleségének. És mivel óriási horrorrajongó volt, valamilyen unalmas megoldás helyett inkább egy olyan épületet választott mintának, melyben kitalált karaktereket mészároltak le. A Myers-házat kicsit megváltoztatta, mivel az eredetinek konyhája, de még fürdőszobája sem volt, a nyomasztó folyosókat viszont egy az egyben átemelte.

Az épület előzetes bejelentkezés után látogatható, de bulikat és vetítéseket is rendszeresen szerveznek itt.

4. Groot egy perui nemzeti parkban éldegél

A nemrég felújított perui Huasao-láp a megszokott attrakciók mellett rejteget pár érdekességet is, többek között A galaxis őrzőiből ismert falényt, Grootot. A figurával - melynek bébiváltozatát is megépítették - a gyerekeknek szerettek volna kedveskedni.

Giant Groots found in Peru. ❤️ pic.twitter.com/kOX5aNow0W

— James Gunn (@JamesGunn) ">2018. május 2.

Mivel a híres antropomorf fák listája igencsak véges, Groot mellett mindössze A Gyűrűk Urában látott entek szobrait lehet még megnézni a parkban.

3. Skóciában bárki felszállhat a Roxfort Expresszre

A Harry Potter-könyvekből és -filmekből ismert ikonikus vonat egyáltalán nem elérhetetlen a rajongók számára, mindössze Skóciáig kell utazni egy körért a fedélzeten. A Jacobite nevű öreg gőzmozdony teljesen ugyanúgy néz ki, mint a Roxfort Expressz - mégpedig azért, mert ez a Roxfort Expressz: a forgatáson a diákok ezt a vonatot használták arra, hogy eljussanak a Roxfort varázslóképzőbe.

A Jacobite festői kirándulásra viszi utasait, a vonat áthalad többek között a filmekből ismert Glenfinnan-viadukton is.

Az üzemeltetők különleges, privát fülkéket is létrehoztak a rajongók számára, amelyekben Potter-témájú menüt szolgálnak fel csokibékával és mindenízű drazséval. A dementorokat viszont szerencsére kihagyták a programból.

2. Fura Simpson-szobrok lepik el bolygónkat

Mexikó egyik ismeretlen parkjában például egy Homer-szobrot találunk. Az alkotást Homer mexikói szinkronszínésze iránt tiszteletből húzták fel, és a kinézetéből ítélve nem biztos, hogy jóváhagyta a Fox.

Prioridades nivel:

Alcalde de Orizaba inaugura una estatua de Homero Simpson en homenaje a Humberto Velez, actor de doblaje, quien es oriundo del municipio.

Hasta el momento no se ha revelado el costo de la figura pic.twitter.com/71i4v3fccx

— Ruido en la Red (@RuidoEnLaRed) ">2018. március 3.

New Yorkban egy Bartman nevű mellszobor várja a látogatóit. Érdekesség, hogy ezt a művet Bart eredeti hangja, Nancy Cartwright készítette saját kezűleg, és a Fox News főhadiszállása előtt pihen.

Az új-zélandi Springfield városában egy óriási fánk található, melyet ajándékba kapott a város, hogy így reklámozzák a Simpson család egész estés mozifilmjét.

És végül jöjjön a legbizarrabb: egy Brett Murray nevű művész dél-afrikai alkotása, amiből minden irányban Bart-fejek nőnek ki.

1. Egy iowai kisváros csak úgy eldöntötte, hogy ott született Kirk kapitány

Miért Riverside a Star Trekből ismert Kirk kapitány szülővárosa? A tévésorozatban, de még a filmekben sem említették soha a helyet. Miután Kirk elejtette, hogy Iowából származik, Riverside nyíltan deklarálta, hogy akkor mostantól ez lesz James T. Kirk otthona. A városban meglátogatható az a pont is, ahol majd Kirk a jövőben egyszer meg fog születni, egy helyi kocsma pedig magára aggatta Kirk fogantatási helyének igen fontos szerepét is.

A városka még szobrot is állított neki, amely nem meglepő módon teljesen kiakasztotta a Kirköt megformáló színészt, William Shatnert.

Forrás: Cracked


[related-post post_id="4165690"]

[related-post post_id="4138628"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!