Bulvár, celeb

2016.05.28. 16:19

Közel 7 kilós babát szült egy nő

Delhi - A kislány minden bizonnyal India legnagyobb csecsemője. 

Delhi - A kislány minden bizonnyal India legnagyobb csecsemője. 

Az ország legnagyobb újszülöttje lehet az a kislány, aki 6,8 kilogrammos súllyal született Delhiben. A 19 éves édesanya császármetszéssel hozta világra a babát, akinek a súlya egy négy hónapos csecsemőének felel meg. - Már tíz éve dolgozom a kórházban, de a legnagyobb baba akit világra segítettem az 4,5 kilós volt - fogalmazott Poornima, aki átadta a csecsemőt az anyának. Hozzátette, ez a csecsemő kétszer akkora mint egy átlagos indiai baba.

Dr. Kumar, a szülést levezető orvos elmondta, hogy az újdonsült szülők izgalommal várták a baba érkezését a szülés során pedig semmilyen komplikáció nem adódott, a baba és az édesanya is jól vannak. Hozzátette, az anya nem tudja szoptatni a babát, akinek kétóránként 50 ml tejet adnak. S habár a kislány minden bizonnyal India legnagyobb csecsemője, a világrekordot egy 1955-ben született olasz baba tartja, aki több mint 10 kilóval jött világra.

(CNN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!