Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.25. 11:36

Mályi-tó: kidöntött tábla, felgyújtott WC, leszakított sorompó

<p>A Nyéki- és Mályi tavak szemetességét feltérképező beszámolónkra érkezett fórumhozzászólásokban vég nélkül sorolják a gondokat; Mályinál a rossz útviszonyokat és egy jól sikerült hétvégi buli utáni romállapotokat említik, míg a Nyéki tavat egyenesen reménytelennek látják.&#160;<DIA alt="Tóparti mustra 2008.08.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T_parti_mustra_2008_08_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tóparti mustra 2008.08.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Múlt hét pénteken Mályi és Nyék tavainál jártunk felmérve, vajon így szezon vége felé, milyen állapotok uralkodnak a tópartokon? Míg a nyéki tavat szemetesnek láttuk, a Mályi-tó tűrhető állapotúnak látszott, legalábbis szemét szempontjából. Kiderült: messze nem ilyen rózsás a helyzet ez utóbbi tavon, ugyanis a fórumozók azt mondják: "látnánk csak egy jól sikerült hétvégi buli után".
Az egyik, dlaca néven hozzászóló a következőket írta:

Mályi-tó

"Valóban nagyon szépen meg van csinálva a Mályi tó parton a parkoló körbekerítése, és szerintem nagyon szépen sikerült is kialakítani a parkolót. Valóban érdemes volt kitiltani a kerékpárokat a tópartról, és ilyen kidönthető szép (gondolom drága) táblákat kihelyezni. Valóban sokkal kevesebb a szemét itt, mint a Nyéki- tónál, mivel ott nincsennek lakóházak a környéken. Viszont itt van egy nagyon kóser diszkó, amitől éjszakánként pihenni nem lehet nyáron. Ezek után a szombat és vasárnap reggeli csendéletet a szemétszállító autókon kívül (ekkor jár 6-7 óra körül reggel) kidöntött táblák, felgyújtott kültéri WC, kiborogatott szemetesek jelzik. Az üdülőövezeten belül ha megpróbál valaki autóval közlekedni, szerintem akkor érdemesebb terepjárót vásárolni, mert a polgármesteri hivatalnak a beszedett idegenforgalmi adóból még a kátyúk feltöltésére sem marad pénze (bizonyíték: Kandó Kálmán u., Teleki Sámuel u., Madarász Viktor u. stb.). Ha gondolják megpróbálhatnak megkeresni egy házszámot a Kandó Kálmán utcában, de vigyázzanak, mert az utca közepétől a számozás újra fog kezdődni (ez már kb. 20 éve van így). Amikor jelzed a T. Hivatal felé mindezt, akkor nem jut rá soha idő - válaszolják Ők. Vagy ha netán mindezt megpróbálod hivatalosan levélben nem is válaszolnak. Szóval ideális ez a tópart!" 

Másik hozzászólónk szerint sincs minden rendben a tórparton:

"Hozzászóló: anesth , 2008.08.23, 20:22

Mályi-tó 2

Mivel valóban ilyen rózsás a helyzet a Mályi-tóparton szerintem érdemes lenne a következő cikkben a Mályi tóparti helyzetéről írni pár sort. A helyi üdülőtulajdonosok biztosan szívesen segítenének a helyzet felvázolásában. Bár, ha valóban a helyszínen szeretnének riportot készíteni terepjáróval, lovaskocsival, vagy egyes helyekre csak traktorral induljanak el!"

Elfogadjuk az invitálást, mármint ami a riportot illeti, s miután a helyieknél jobban senki nem ismerheti a környéket, kísérőt keresünk magunk mellé, aki körbevezetne minket a tó kürül. A helyek jelentkezését telefonszámmal a [email protected] címre várjuk.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!