Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.08. 17:23

Molnár Oszkár levelet írt Gyurcsánynak

<p>Edelény - A hétfői viharkár nyomán Molnár Oszkár, Edelény polgármestere segítségért folyamodott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Gyenesei István önkormányzati miniszternek. Íme a levél...</p>

A hétfői viharkár nyomán Molnár Oszkár, Edelény polgármestere segítségért folyamodott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Gyenesei István önkormányzati miniszternek. Íme a levél...

"Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Bizonyára Önnek is tudomására jutott, hogy 2008. július 7-én este elemi erejű vihar pusztított Edelény városában.

A vihar okozta károk felmérése ma reggel megkezdődött. Az azonban már most kimondható, hogy a város két romatelepén – az egresi és a finkei városrészen találhatóakban – összességében százmilliós kár keletkezett, több lakóház is lakhatatlanná vált. Az érintettek átmeneti elhelyezése rokonoknál és az önkormányzat intézményeiben megtörtént, ám a helyreállítás és lakhatásuk biztosítása saját házaikban elengedhetetlen és sürgető feladat.

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében városunk természetesen a megyei vis major alaphoz fordul segítségért, ám az épületek többségükben a telepeken élők tulajdona, akik biztosítással általában nem rendelkeznek. Önkormányzatunknak megsegítésükre nincs forrása.

Miután nagycsaládokról van szó, azaz sok gyermek helyzetének a megoldásáról, fordulok Miniszterelnök Úrhoz azzal a kéréssel, hogy állami költségvetési forrásból segítséget nyújtani szíveskedjen önkormányzatunknak a vihar okozta károk helyreállításában.

Bízom abban, hogy kérésem meghallgatásra talál Önnél, s közösen megoldást találunk a két romatelepen élő károsultak helyzetének a megoldására. Megértését előre is köszönöm!

Molnár Oszkár polgármester"

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!